ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Α(ΒΙΑ)ΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ «ΑΠ΄ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ», ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ!



Εδώ ποιά είναι η ΒΙΑ;
 Κάνουμε ένα "Υποθετικό" σενάριο Εργασίας:
«Μπαίνει ο ληστής στο σπίτι σας κ. Πρετεντέρη, όταν κοιμάται όλη η οικογένειά σας, αποφασισμένος για τα «πάντα»! Απειλεί «Θεούς και Δαίμονες» στο όνομα … όλων των μετρητών και τιμαλφών σας! Ξυπνάει βίαια το 6χρονο κοριτσάκι σας, κρατώντάς το απ΄ το λαιμό μ΄ ένα μαχαίρι, μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια της μάνας του και συζύγου σας!
Εσείς σκέφτεστε πως θ΄ αντιδράσετε ...

  • Η προστασία της οικογένειάς μου «πάνω απ΄ όλα», σκέφτεστε!
Με μία αιφνιδιαστική και επιθετική κίνηση τον αφοπλίζετε και τον ακινητοποιείτε. Πάνω στην συμπλοκή, με το μαχαίρι ΤΟΥ, τον τραυματίζετε άθελά σας, βαριά!
  • Ερώτηση (… εργασίας) προς τον κ. Πρετεντέρη: 
    - Καταδικάζετε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται;
  • Απάντηση (… επί της ουσίας):
- Εε, όχι βέβαια!!!!
  • Σχόλιο :
- Άαει γειά σου!
Εδώ ασκείται ΒΙΑ!

Πρέπει λοιπόν να
«καταδικάζεται η βία από όπου κι αν προέρχεται;»!

  • Να καταδικάσουμε ως «σύσταση συμμορίας» τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρίας;
  • Να καταδικάσουμε ως «στασιαστές» τους ξεσηκωμένους επαναστάτες του 1821;
  • Να καταδικάσουμε για «προτροπή του λαού σε έκνομες και ακραίες ενέργειες» τις Σουλιώτισσες του Ζαλόγγου που, για ν’ αποφύγουν την αιχμαλωσία, προέβησαν σε βρεφοκτονία και αυτοκτονία;
  • Να καταδικάσουμε και την Εθνική Αντίσταση (που αναγνωρίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 1982) και όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα τους, για τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στον κατακτητή;
  • Να καταδικάσουμε τους συγγραφείς των βιβλίων Ιστορίας που υμνούν τις «ηρωϊκές»  πράξεις ως «διαστρεβλωτές» ιστορικών στοιχείων και διανομή «προπαγανδιστικού» υλικού;
  • Να καταδικάσουμε τον Ιησού που άσκησε βία, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, εναντίον των άπληστων Ιουδαίων εμπόρων μέσα στον ναό του Θεού, στην Ιερουσαλήμ! 
  • Να καταδικάσουμε, τέλος, και το Σύνταγμά μας που προτρέπει ακόμα και σε βία για την υπεράσπισή του; 
Άρθρο 120, παρ.4.: H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

ΑΥΤΗ όμως είναι ΒΙΑ. Και θα την ... καταδικάσουμε!
Ο Νίκος Μπογιόπουλος κάνει μία εξαιρετική εννοιολογική ανάλυση της ερμηνείας, στον ιστότοπο enikos.gr, σ’ αυτήν την ερώτηση: «Καταδικάζεται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται;».
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η παρουσία του κ. Γ. Κατρούγκαλου (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη «Ανατροπή» αναλύοντας με εξαιρετική σαφήνεια την έννοια της βίας ανάλογα απο που προέρχεται! Επίμονα ο κ. Μιχελάκης (Υπ. Εσωτερικών) προσπαθεί να αποσπάσει την καταδίκη του κ. Κατρούγκαλου στην «βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Η συγκροτημένη αντίδραση όμως του Συνταγματολόγου αποστομώνει το πάνελ και «κάνει ρόμπα» τον κ. Πάγκαλο.
Παρακολουθήστε το σύντομο απόσπασμα της εκπομπής στο βίντεο που ακολουθεί ΕΔΩ                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου