ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γυρίζω τις πλάτες μου στο ... μέλλον και ΨΗΦΙΖΩ (video).

Καλήν ημέραν "άρχοντες" κι αν είναι ... ορισμός ΜΑΣ! Αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε όταν θα πηγαίνουμε, την/τις Κυριακή/ές των ερχόμενων εκλογών, στην κάλπη. Ποιοί "άρχοντες" με τον "ορισμό" ποιών θα χρησθούν ως τέτοιοι; Ή μήπως δε θα ψηφίσετε;
- Τι είπατε; ... Δε σας άκουσα!
- ... Τους γυρνάτε την πλάτη και δε θα ψηφίσετε;
- ... Δεν ασχολείστε με την πολιτική;
- ... Δε θα κάνετε εσείς τη διαφορά;
- ... Μόνο αυτοί (Χ.Α.) μπορούν "κάτι" να κάνουν!
- ... Όλοι ίδιοι είναι;
- Έχετε 20' να συζητήσουμε μερικά πράγματα; Τα έχετε. Σας ευχαριστώ θερμά!

Μου λέτε ότι δεν ασχολείστε με την πολιτική; Η/Οι πολιτική/οί όμως "ασχολούνται" μ' εσάς και με τον τρόπο που θα τους ... εκλέξετε!!  
Τις εκλογές κερδίζει ο συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων και παίρνει τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, και ο επικεφαλής του εκλέγεται δήμαρχος. Οι υπόλοιπες έδρες (2/5) κατανέμονται στους άλλους συνδυασμούς. Ας το κάνουμε ... λιανά.
Ένας Δήμος έχει, επί παραδείγματι, 10.000+ ψηφοφόρους (να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν δήμοι ή κοινότητες όπου δεν έχουν εγγραφεί δημότες στους εκλογικούς καταλόγους). Ο νικητής των εκλογών θα προέλθει από όσους ψήφισαν έγκυρα (τα έγκυρα ψηφοδέλτια επί των ψηφισάντων).
Εάν λοιπόν 4.500 ψηφοφόροι δεν ψηφίσουν (οι, πιθανολογούμενα, ΔΞ/ΔΑ των δημοσκοπήσεων) ως πολιτική αντίδραση απέναντι στους πολιτικούς εκπροσώπους του, ο νικητής θα βγεί από 5.500 ψήφους! Εάν επιπρόσθετα 500 ψηφοφόροι "ρίξουν" λευκό ή άκυρο τότε ο νικητής θα βγεί από 5.000 ψήφους (μη ξεχνάμε και τους μη εγγεγραμένους)! Δηλαδή από λιγότερο των μισών (το 50%+) ψήφων του εκλογικού σώματος!
Το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης το βράδυ της Κυριακής, δίνει: 2.510 ψήψους στον Α συνδυασμό και 2.490 στους υπόλοιπους Β, Γ, Δ, Ε συνδυασμούς.
Ο συνδυασμός Α κερδίζει το Δήμο και εκλέγει Δήμαρχο! Τον κερδίζει όμως με, μόλις, 9 ψήφους περαπάνω ( το 50%+1 των ψήφων, που είπαμε στην αρχή, ισοδυναμεί με 2.501 ψήφους)! Και το τραγικότερο: Εάν ψήφιζε όλο το εκλογικό σώμα (10.000+ είπαμε ότι είναι το εκλογικό σώμα του Δήμου), με αυτό τον αριθμό ψήφων ο συνδυασμός Α ίσως και νάταν 3ος ή 4ος εκλόγιμος συνδυασμός αντιπολίτευσης, διότι θα αντιστοιχούσε στο 25% (!), περίπου, των ψήφων! Αυτά με τους αριθμούς (της ... πολιτικής)!


Υποστηρίζετε ότι τους γυρνάτε την πλάτη και δε θα ψηφίσετε; Ας το δούμε λιγάκι αυτό, με "πολιτικούς" όρους!  Διαλαλείτε ότι "δεν ασχολείστε με την πολιτική". Μα αυτή καθεαυτή η ενέργειά σας έχει πολιτικό στίγμα! Διαμαρτύρεστε (με το δικό σας τρόπο) και επιθυμείτε να τους στείλετε ένα "μήνυμα". Αυτό είναι, από μόνη της, μία "πολιτική πράξη". Όμως δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημά σας με ανατρεπτικούς όρους που θα προσδοκούσατε. Δεν ανατρέπει πολιτικές και πολιτικούς που σας απογοήτευσαν (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και αποψίλωσαν τα εισοδήματά σας ή σας άφησαν άνεργο. Αντίθετα τους "εξυπηρετείτε" να επανέλθουν (με το 25%, ίσως και λιγότερο, των ψήφων) στα έδρανα των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων. Πως θα αισθανθείτε αλήθεια το βράδυ των εκλογών γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, που πιθανώς θ' ακούσουμε την πρώτη εκτίμηση τελικού αποτελέσματος, όταν στον δέκτη της Του-βούλας οι πρώτες δηλώσεις αυτών, που ανήκουν στους "ίδιους" όπως λέτε, ανακοινώνουν την ικονοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα! Και να λένε γεμάτοι κομπασμό: "...το εκλογικό σώμα μας έδωσε την εντολή! Την εντολή να συνεχίσουμε!! Η πολιτική μας αναγνωρίστηκε για άλλη μια φορά!!!". Χωρίς να το έχετε καταλάβει θα τους έχετε δώσει ΟΝΤΩΣ εκείνη τη στιγμή το δικαίωμα να στρεβλώσουν το εκλογικό μήνυμα από την οπτική του ψυχρού αποτελέσματος των αριθμών (...που φαίνονται) και όχι από την δική σας οπτική της απόλυτης απαξίωσης των επιλογών και των πολιτικών εφαρμογών τους. Θα αφήνουν δηλαδή το "επικοινωνιακό" μήνυμα στους ψηφοφόρους (που φορολογούνται και λεηλατούνται ανελέητα τα τελευταία χρόνια) ότι τους αναγνωρίζουμε την ανάγκη διάλυσης της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, εθνικού πλούτου! Δεν περνάει από το μυαλό μου ότι αυτό το μήνυμα θέλετε να Τους στείλετε!

Προσθέτετε ότι δε θα κάνετε εσείς τη διαφορά!
Μα, τη διαφορά στο εκλόγιμο αποτέλεσμα θα την δείξουν αμείληκτα οι αριθμοί της Αποχής και των Άκυρων/Λευκών. Την "Κυριακή" ίσως θα ανακαλύπτεται (για άλλη μια φορά;) ότι δεν άλλαξε τίποτα! Σ' αυτό όμως θα έχετε συμβάλει και σεις! Θα είσαστε ο ένας "αριθμός" της Αποχής! Θα πάρετε την δημοσιότητα των 15' που σας αναλογεί και μετά "δε θα σας ξέρει ούτε η ... μάνα σας"! Μόνο η Εφορία και οι Τράπεζες θα σας θυμηθούν (με εντολή αυτών των ίδιων) χωρίς έλεος! Θυμάστε αλήθεια στις βουλευτικές εκλογές του 2012 πόσοι ΔΕΝ ψήφισαν; Να σας το θυμήσω: 3.469.115 ψηφοφόροι (επί 9.945.859 γραμμένων) ή 34,88%. Να σας θυμίσω επίσης ότι το 1ο κόμμα ανέλαβε τη διακυβέρνηση (λέμε τώρα!) αυτής της χώρας με το αξιοζήλευτο ποσοστό του 18,85% (1.220.866 ψήφοι)! Η τριπλάσια (!) Αποχή δηλαδή "έβγαζε" κυβέρνηση! Νάτη η Διαφορά!

Με ... "κρεμάτε" πιστεύοντας ότι "μόνο" αυτοί (Χ.Α.) μπορούν "κάτι" να κάνουν"!
Θέλω να πιστεύω πως συμφωνούμε για τον χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής». Εγκληματική συμμορία. Και είναι εγκληματική συμμορία επειδή είναι ναζιστική συμμορία.
Ωραία! Αφού συμφωνούμε γιατί θα διαφωνήσουμε ότι συνιστά φορέα του ναζιστικού εγκλήματος; Ο Μιχαλολιάκος και οι «χρυσαυγίτες» του έχουν τη "στόφα" να εξελιχθούν πιο ναζί κι απ' τους ναζί (στόχος κάθε μαθητή είναι να ... "ξεπεράσει" το "δάσκαλο") διαβάζοντας τους ύμνους του Μιχαλολιάκου για τον Χίτλερ: «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ (τον Χιτλερ) να μας οδηγεί [...] με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού (τον Χιτλερ), υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και τα οράματά μας: HEIL HITLER!»(Μιχαλολιάκος, περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 26, Μάιος 1987)!
Η αγωνία τους να ΤΟΝ ξεπεράσουν φαίνεται και από τις έντυπες δηλώσεις του Κασιδιάρη όταν εξυμνεί τον «ρομαντισμό», το «πνευματικό κίνημα» και «την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού» (Κασιδιάρης, περιοδικό «Χρυσή Αυγή», 20/4/2011).
Εάν συνδυάσουμε και τον "τρόπο" δράσης της διάδοσης των "ιδεών" τους όπως τα «τάγματα εφόδου», τις δολοφονικές επιθέσεις τους σε μετανάστες ή "αντιφρονούντες" (Δημοκράτες αγωνιστές Έλληνες πολίτες) αλλά και τις δολοφονίες που διαπράξανε (βλ. Π. Φύσσα, Σ. Λουκμάν) τότε δεν ξέρω τι σας ... "μπερδεύει" και πιστεύετε ότι μπορούν να κάνουν κάτι;
ΜΠΟΡΟΥΝ στη Βουλή να ψηφίζουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις υπέρ τραπεζιτών, να ψηφίζουν ιδιωτικοποιήσεις υγειών Τραπεζών (βλ. Αγροτική) και να επιχειρούν να στήσουν δουλεμπορικούς «ΟΑΕΔ» για να προμηθεύουν επιχειρηματίες καπιταλιστές (εγχώριους και ... εισαγόμενους) με φτηνή εργατική σάρκα. ΜΠΟΡΟΥΝ επίσης να στηρίζουν χρυσοθήτρες στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, να χαιρετίζουν το κλείσιμο της ΕΡΤ και να ψηφίζουν πλήρεις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και τους εθνικούς εργολάβους-"επενδυτές"! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όμως να υπερασπίσουν τη δημοκρατία μας (γιατί για την Χ.Α. οι επιστρατεύσεις και τα ΜΑΤ είναι ημίμετρα).         

 Διορθώνω: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!   

Και με ... "τελειώνετε" λέγοντας ότι "Όλοι ίδιοι είναι";
Μου θυμίζετε τις δηλώσεις του Σαμαρά περί "των δύο άκρων"! Πως είναι δυνατόν να τα εξισώνουμε; Ποιές μεθόδους χρησιμοποιεί ο ένας και ποιές ό άλλος; Δε θυμάμαι τα τελευταία 55 χρόνια που ζω
να κατηγορήθηκε Αριστερός ή μέλος της άκρας Αριστεράς για εγκληματική ενέργεια εις βάρος "αντιφρονούντα". Όπως δε μπορώ να χαρακτηρίσω "ίδιους" τη Δεξιά με την Αριστερά! Η Δεξιά έχει βγάλει τις δημοκρατικές της "μάσκες" προ πολλού και πέραν των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζει ενώ ήξερε, δε μίλαγε! Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός (11/10/2013) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, είχε πει: «… θα αποκαλυφθούν και όλοι οι αφανείς χρηματοδότες τους. Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι από πίσω, ενώ ήξεραν, τους στήριζαν»! Ποιοι είναι; Γιατί, τόσους μήνες μετά, οι «αφανείς χρηματοδότες» των ναζί δεν αποκαλύπτονται; Δεν είναι ποτέ δυνατόν να μην ήξερε! Κι αν δεν ήξερε; Δε ρώταγε;
Δέχομαι βέβαια ότι και η Αριστερά (κατά κύριο λόγο η κοινοβουλευτική) δεν έχει παίξει το ρόλο που της αρμόζει. Δεν έχει σταθεί στο "ύψος των περιστάσεων". Δεν στήριξε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, τις μάχες των εκπαιδευτικών, του ΜΕΤΡΟ, της ΕΡΤ, των εργαζόμενων στα ΑΕΙ, τις επιστρατεύσεις. Διατηρεί όμως το "άλλοθι" πως δεν έχει "δοκιμαστεί" ακόμα σε κυβερνητικό επίπεδο.
Σ' αυτό το σημείο όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι μέσα στο μυαλό μας: Τι παλεύουμε να πετύχουμε και με ποιο τρόπο;

Μπροστά μας έχουμε  μια πολιτική που καθημερινά καταστρέφει ό,τι, μέχρι χθες, ήταν όρθιο!
Ζητάμε λοιπόν μιά καλύτερη διαχείρηση αυτής της πολιτικής ή την ανατροπή της;
 

- Διαχείρηση του ίδιου πολιτικού μοντέλου σημαίνει "αργός θάνατος" σε αντίθεση του "ακαριαίου" (του "κατεπείγοντως" θα έλεγαν οι κοινοβουλευτικοί ... πασάδες) που ήδη εφαρμόζεται!
- Ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος που την συντηρεί, την "βελτιώνει" (!) και την "ανανεώνει" (!) σημαίνει μετωπική Εργατική Λαϊκή αντιπολίτευση σύγκρουσης και πολιτικής ανυπακοής σε κάθε είδους μνημόνια, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μεσοπρόθεσμα, εφαρμοστικούς νόμους, πλαίσια δημοσιονομικής στρατηγικής, κ.λ.π.
Πρέπει να προσπελάσουμε Ποτάμια δηλητηριασμένα από τα Δεξιά απόβλητα, καμμένα "σοσιαλιστικά" κουφάρια ελιάς, ψευτοδιλήμματα τύπου "Μέρκελ ή Ελλάδα",
ψευτόμαγκες και επικίνδυνους πολιτικούς με "εισαγόμενα" οράματα τύπου HEIL HITLER, ανανεωμένες "καμένες" φιλελεύθερες κραυγές, παραληρήματα ισχυρισμού αδυναμίας κατάκτησης πολιτικών στόχων του λαϊκού - εργατικού κινήματος σε έδαφος καπιταλισμού!
Δεν υποκύπτουμε στους άθλιους αντι-αριστερούς εκβιασμούς περί "χαμένης ψήφου" και τα ψευτοδιλήμματα των καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων, που δυστυχώς αναπαράγονται σήμερα ακόμα και από κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η μόνη "χαμένη ψήφος" είναι αυτή που δε θα δοθεί στην έντιμη, μαχόμενη Αριστερά.
Πολλοί, έχοντας την ψυχολογία της ψήφου σε κόμμα εξουσίας, ψηφίζουν τα ... πάλαι ποτέ "μεγάλα"! Όμως οι αριθμοί είναι αμείληκτοι! Ποσοστά 18 και 27% δεν προσδιορίζουν πλέον μεγάλα κόμματα διότι δεν υπάρχουν πια "μεγάλα"! Αυτό που υπάρχει, και καλούμαστε να το αναδείξουμε σ' αυτή την εκλογική μάχη είναι, πόσο "μεγάλη" είναι η αποφασιστικότητά μας να ψηφίσουμε ανατρεπτικά, χωρίς δισταγμούς και διλήμματα. Να ψηφίσουμε τη δυνατότητα αυτοδιαχείρησης χωρίς άγχος "εξουσίας"  και λογικές "κυβερνησιμότητας". Να εμπιστευθούμε την ψήφο μας σε μια Αριστερά με "σταθερές" αγωνιστικών παρεμβάσεων σε όλες τις μάχες των εργαζομένων. Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις εκείνες που παλεύουν ενάντια στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να διεκδικήσουμε μια χρήσιμη ψήφο για το "σήμερα" μιας άλλης πολιτικής σκέψης, για το "αύριο" των αγώνων.
Αυτή η Αριστερά δεν είναι ίδια με τους "άλλους". Αυτή η Αριστερά πρέπει να κάνει, και θα κάνει, τη ΔΙΑΦΟΡΑ! Στις 18 και στις 25 Μάη.
Τριπλές εκλογές ενάντια στην Τρόϊκα και τα μνημόνιά της, ενάντια στο Ευρώ και τα διλήμματά του, ενάντια στο χρέος Τους και τα ... "κουρέματά" τους. Ενάντια στη διαχείρηση της μιζέριας!

Σας προτείνω λοιπόν:
Ασχοληθείτε με την πολιτική και γυρίστε την πλάτη σ' αυτούς που επανειλλημένα σας ... γονατίζουν. Ξεχωρήστε τους "ίδιους" από τους συνεπείς ξεχωριστούς μαχόμενους αγωνιστές και κάντε ΕΣΕΙΣ την διαφορά απομονώνοντας τα φασιστικά δεκανίκια της Δεξιάς και ...  
                        ΨΗΦΙΣΤΕ.  
Μόνο ΕΣΕΙΣ μπορείτε να δημιουργήσετε συνθήκες τέτοιες που   
                θα κάνουν τη Διαφορά!


Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον και ... κάνω τη Διαφορά!

                                                                                  Νίκος Η. Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου