ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μετά την απομάκρυνση από ... την κάλπη "ουδέν λάθος" αναγνωρίζεται!

Σε 22 ημέρες ... "ξυρίζουν το γαμπρό" όπως λέει μια λαϊκή σοφή ρήση! Το ζήτημα που μπαίνει όμως είναι ποιοί, πόσο και με ποιά "εργαλεία" τον ξυρίζουν και ποιός είναι ο γαμπρός;
Στην περίπτωση μας το "εκλογικό σώμα" καλείται να ... ξυρίσει τις άθλιες πολιτικές επιλογές του "προσκυνημένου" ... γαμπρού!
Ο λαός μας έχει δείξει ιστορικά δείγματα εθνικού μεγαλείου αλλά και ιστορικής λήθης. Ο επιζών του Ολοκαυτώματος Ελί Βιζέλ έχει γράψει: «ο δήμιος σκοτώνει πάντα δύο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη».


Σε αυτό τον εκλογικό αγώνα λοιπόν πρέπει να σταθμίσουμε πολλές παραμέτρους και να συνυπολογίσουμε πραγματικά δεδομένα.
Αξίζει να θυμηθούμε τι προηγήθηκε των εκλογών του Μάη (06/05/12) και των επαναληπτικών τον Ιούνη (17/06/12)! 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Το εκλογικό "παιχνίδι" εστίασε στην επικοινωνιακή τρομοκρατία και τον αποπροσανατολισμό στην πληροφόρηση αλλά και τους στόχους που μπαίνανε από το εκλογικό αποτέλεσμα! Κυρίαρχο ζήτημα ήταν η έξοδος ή όχι από την ΕΕ με πρόσχημα τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους μας εν μέσω (δι)πολωτικού κλίματος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!
Στη γωνία τότε περίμενε η πολιτική, και μετέπειτα εγκληματική, οργάνωση Χ.Α.! (μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα για το ... έγκλημα!). Η προσπάθεια αυτή "σκηνοθετήθηκε" με συμπαραγωγούς εγχώριο και διεθνές Κεφάλαιο. Η κρίση (!) του καπιταλισμού δε χώραγε άλλες ... Κρίσεις.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Τι έλεγαν και με ποιό τρόπο έκαναν παρεμβάσεις στην δημιουργία κλίματος κατευθυνόμενου ψήφου οι Ευρωπαίοι, και όχι μόνο, στις εκλογές του 2012;

Η αρχή έγινε από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian: "Οι Έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους συλλογικά πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους". Πρόσθεσε επίσης ότι "πιο πολύ ανησυχεί για τα παιδιά στην Αφρική παρά για τους Έλληνες"! Τέτοιο "τάκτ" και ... προσχήματα! 

Το μήνυμα ελήφθει: δεν μας έχετε και τόσο ανάγκη!

"Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να αποχωρήσει από το club και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό ή ίδρυμα". Η δήλωση αυτή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ερμηνεύθηκε ως ευθεία παρέμβαση των Βρυξελλών στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters, η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν ήταν αποτέλεσμα πιεστικής παρότρυνσης του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου!


Στο ... χορό μπήκε στη συνέχεια και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, του πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές και με ερώτημα την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. Αν και η είδηση διαψεύστηκε επίσημα από τη γερμανική πλευρά, την επιβεβαίωσε και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Στο αίτημα της Άνγκελα Μέρκελ αντέδρασαν έντονα όλα τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα, πριν όμως γίνει γνωστή η διάψευση από τη γερμανική πλευρά.

Είσοδο στο ... "χορό του Ζαλόγγου" έκανε, με δεύτερη παρέμβαση στις 15 Ιουνίου 2012, η γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland, η οποία δημοσίευσε άρθρο στα ελληνικά, προτρέποντας τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στη "δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα" και συνιστώντας ψήφο στη Νέα Δημοκρατία αλλά με "βαριά καρδιά". Οργίλη ήταν η αντίδραση των δύο ελληνικών κομμάτων που αναφέρονταν στο δημοσίευμα, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλουν σε ξεχωριστές δηλώσεις την παρέμβαση της γερμανικής εφημερίδας στα εσωτερικά της χώρας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε σκωπτικά ότι «το μόνο που μένει είναι να έρθει η κυρία Μέρκελ να μοιράζει ψηφοδέλτια της ΝΔ», ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ χαρακτήρισαν προσβλητικό και προκλητικό, αντίστοιχα, το δημοσίευμα.

Αντιδράσεις στο δημοσίευμα των Financial Times Deutschland, υπήρξαν και από το αριστερό γερμανικό κόμμα Die Linke, που το αποκάλεσε «προσβολή προς τον ελληνικό λαό».

Η "Ευρώπη των λαών" συνέχισε να στέλνει συμμετοχές στο "χορό του Ζαλόγγου" καθώς δεν ξέχασε τους ιστορικούς δεσμούς της με την καταχρεωμένη Ελλάδα (έτσι ξεπλένεται το "βρώμικο" χρήμα τους) και ο τότε νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είπε (20/05/2012) ότι «αν οι Ελληνες...θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, δεν μπορούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ». «Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν», επισήμανε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Την έντονη ανησυχία της για τις ελληνικές εκλογές εξέφρασε με ανακοίνωση η ελβετική χρηματιστηριακή - παγκόσμιας εμβέλειας και δραστηριοτήτων -  εταιρία UBS με τίτλο «Be worried, be very worried», η οποία μάλιστα κάνει λόγο για μη καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές η οποία θα έχει ως επακόλουθο μία νέα κοινωνική έκρηξη στη χώρα.
... Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, θα δημιουργούνταν σημαντική ένταση, με την ελληνική κυβέρνηση να μην έχει ρευστό και να αναγκαστεί να σταματήσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. «Η κοινωνική έκρηξη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσει» λέει.


ΗΓΕΤΕΣ "ΜΑΪΜΟΥ", ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ... ΚΟΠΗΣ!

  • Μύνημα Τρόϊκας (μέσω Παπαδήμου): Εκτός από τις εκλογές υπάρχει και το μνημόνιο!
  • Σταϊκούρας: "Πρωτογενές πλεόνασμα 1,4% του ΑΕΠ" (βίντεο) 
  • ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΝΕΑ..."Ξαφνικός πόλεμος με την Τρόϊκα"  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Σαμαράς: Ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία (Δε σας θυμίζει το: “Καραμανλής ή τανκς”;)


Η οργανωμένη απάτη φυσικά δεν αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο με προφανείς προσδοκίες αλλά έχει γενικότερες στοχεύσεις.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Το ίδιο "παιχνίδι" θα ήταν ... too much! Τσσσ, τσσ, τσσ! Δε θάπιανε! Έπρεπε να αλλάξουν οι "στόχοι". Κι έτσι έγινε ...
Από τη μία, η εγχώρια εξαπάτηση, παρουσιάζει "πρωτογενές πλεόνασμα" (ανεξαρτήτως "πηγής" προέλευσης) που το μοιράζει (αφού τόκλεψε, σε πολλαπλάσιο βαθμό, με την εξαντλητική φορολόγηση) στις ευπαθείς ομάδες (που οι ίδιοι δημιούργησαν) μέχρι τελευταίου ευρώ (να σε χέσω Γιάννη να σ΄αλοίψω μέλι) και από την άλλη φυλλάμε τα νώτα μας με στοχευμένες "μπηχτές" και κατευθυντήριες γραμμές που δε φοβίζουν (μη χαλάσουμε το κλίμα ευφορίας της επιτυχίας του "πρωτογενούς") τον ψηφοφόρο. "Το" κρατάνε για την μετεκλογική περίοδο! Ήδη μας το λένε (από τις 24/04) ότι στο 2ο 6μηνο του '14 θα επανέλθουν για να ελέγξουν τα "προαπαιτούμενα"! Τότε όμως, η Ευρωπαϊκή εξαπάτηση, δεν θα έχει το "τακτ" της ενδεχόμενης διαπραγμάτευσης (!) του χρέους μας αλλά θα μας κουνάνε το δάχτυλο για εφαρμογή σκληρότερων και "αποτελεσματικότερων" μέτρων! Και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία Εγχώριων και Ευρωπαίων εταίρων εξαπάτησης και απόλυτη συνεργεία της Αμερικάνικης βοήθειας στο προμελετημένο "έγκλημα"!   
Δεν τολμάνε να αναλύσουν, ναί να αναλύσουν, πως προήλθε το "πρωτογενές πλεόνασμα"! Μας εμπαίζουν ακόμα και με το ύψος του! Είναι 3,2 δις; Ή 2,7 δις; Μήπως 1,5;
Και γιατί διανέμουν μόνο 450 εκ.; Ποσοστό επί ποιού ποσού διανέμουν;
Το κλίμα ευφορίας του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να μας εξηγήσει πόσο "λογιστική απάτη" είναι να υπολογίζεις σαν Δημόσιο έσοδο τα έσοδα από πώληση Δημόσιας περιουσίας, καθόσον με αυτό τον τρόπο έχεις αποδυναμώσει τα σταθερά διαθέσιμα του κράτους! Πόσο περισσότερο δε, όταν (ξε)πουλάς χωρίς ουσιαστικό αντιστάθμισμα! Επί παραδείγματι η πώληση του καλύτερου φιλέτου σε ολόκληρη την Ευρώπη 6.240 στρεμμάτων "Ελληνικού" αντί 915εκ. ισοδυναμεί με 1ευρώ το τετραγωνικό! Με συμβατική κρατική υποχρέωση μηδενικής φορολογικής υποχρέωσης του "επενδυτή" και τα χρήματα θα μπούν στα κρατικά ταμεία σε βάθος 10ετίας!!
Να μας εξηγήσει επιπρόσθετα πως προκύπτει "πλεόνασμα" με έλλειμμα στο 12,7% και το χρέος 175,1%!

Εν μέσω κλίματος ευφορίας νάτες και οι "Οδηγίες προς ... ναυτιλομένους":
- Δημοσ/φος: τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
- Σόϊμπλε: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη, τότε θα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες.

Συνεχίζουμε με προειδοποιήσεις:
Ο Στουρνάρας προειδοποιεί: Έρχεται νέο μεσοπρόθεσμο Αρχές Μάη και ... απειλεί: "Δεν φεύγω από το υπουργείο Οικονομικών".

Επανερχόμαστε γεμάτοι "Εθνική υπερηφάνεια":
Εγκρίθηκε στις Βρυξέλλες η δόση των 6,3 δισ. ευρώ - Όλα τα προαπαιτούμενα (!) της Τρόικας.
Και στα ... ψιλά: Οι 12 δράσεις που καλείται να εκτελέσει η Ελλάδα το δίμηνο Μαϊου - Ιουνίου για 1+1 δισ. ευρώ.

Και για να μη ... ξεχνιόμαστε:
Ελλάδα και ευρωζώνη στην ατζέντα Μέρκελ και Λαγκάρντ
Η γερμανίδα ηγέτιδα και η επικεφαλής του ΔΝΤ θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 2 Μαΐου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ (Πέμπτη, 24/4/2014) ΣΤΟ EUROWORKING GROUP: Οι εννιά πυλώνες του νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

Όπως και το '12 έτσι και φέτος η Χ.Α. περιμένει στη γωνία! Η περίοδος της "ηρωωποίησης" τελείωσε και τώρα περιμένει ανταλλάγματα!

Η έντιμη και μαχόμενη Αριστερά πρέπει και επιβάλλεται να παίξει το ρόλο που της πρέπει ξέροντας ότι οι εκλογές δε λύνουν προβλήματα (τα οποία ορθώνονται απειλητικά την επομένη). Η ψήφος πρέπει να δείξει πολιτικά αντανακλαστικά "φωτογραφίζοντας" εκείνες τις δυνάµεις που παλεύουν για ένα δρόµο αντικαπιταλιστικής ανατροπής (αφού δεχόμαστε ότι η κρίση που περνάμε είναι καπιταλιστική), ασυµφιλίωτο µε τον καταστροφικό «ευρωµονόδροµο» του ... αιώνιου χρέους, σε σύγκρουση µε το κεφάλαιο: Για µια άλλη Αριστερά µε ορίζοντα όχι τη διαχείριση του καπιταλισµού (ο οποίος βουλιάζει στη βαθιά δοµική του κρίση) αλλά την ανατροπή του.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δε δέσαμε το ... γάϊδαρό μας! Γνωρίζουμε όμως κι αυτό:
Μετά την απομάκρυνση από ... την κάλπη "ουδέν λάθος" αναγνωρίζεται!

                                                                                               του Νίκου Η. Κασίμη

Πηγές: iefimerida.gr, wikipedia, businessinsider.com, youtube.com, tovima.gr, enet.gr, iskra.gr, tvxs.gr, ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου