ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Να σε ... κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω ... λάδι!

Σφάζονται στο ΠΑΣΟΚ για την δημόσια "αναγνώριση" της ... πατρότητας του προγράμματος στέγασης των αστέγων! Ένα πρόγραμμα στέγασης που "γέννησε" η [... ακραία αδικία ...] της πολιτικής αυτών των ίδιων που εξαγγέλουν τα μέτρα!
Καθώς λοιπόν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου για πρωτοβουλίες ανακούφισης των αστέγων παρευρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας καθώς και η τέως αλλά και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ, δεν εκλήθει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ο οποίος είχε δουλέψει το πρόγραμμα επί σειρά μηνών. Στη σύσκεψη μάλιστα, δεν εκλήθη κανείς από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real Fm.
Αυτή η κίνηση του Πρωθυπουργού για τους αστέγους, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος όταν το πληροφορήθηκε, στο Λουξεμβούργο όπου βρισκόταν, επικοινώνησε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη και του είπε να κάνει διαρροή προκειμένου να εκφράσει την ενόχληση του κόμματος.
Σε δήλωσή του εμφανίζεται ο κ. Βενιζέλος δυσαρεστημένος και κάνει λόγο για «παλαιοκομματικού χαρακτήρα ανακοινώσεις με λογική Μαυρογιαλούρου που προσβάλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».
Στο ... διάγγελμά του εν τω μεταξύ, ο κ. Σαμαράς δείχνοντας την αγωνία του για την επιτυχή ή μη επικοινωνιακή ... χλαπάτσα που έριξε προεκλογικά, για τα μέτρα των αστέγων Του, είπε:
«Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους Έλληνες που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτοβουλίες που βοηθούν την Ελλάδα που πληγώθηκε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Κινούμαστε σε δύο άξονες. Πρώτον, κοιτάμε σήμερα τι μπορεί να δώσει το ίδιο το κράτος στους πολίτες που υποφέρουν, αλλά με τρόπο σίγουρο χωρίς να σκορπάμε χρήματα που δεν έχουμε. Κύρια παρέμβασή μας που ανακοινώνουμε απόψε είναι η κοινωνική κατοικία, που ήδη αξιοποιεί ότι ακίνητο υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου και που άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει αστέγους, που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία. Και όχι μόνο να τους στεγάσει, αλλά και να τους προσφέρει βασικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κυρίως ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία».
«Δεύτερον, συνεργαζόμαστε και συντονιζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτή του όμως την δήλωση διακρίνει κανείς κάποιες "επίσημες" παραδοχές:

  • Οι Έλληνες υπέφεραν! 
  • Η Ελλάδα πληγώθηκε!.
  • ..χωρίς να σκορπάμε χρήματα που δεν έχουμε!
  • ... να στεγάσει αστέγους, που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία!
  • ... συνεργαζόμαστε και συντονιζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία!
Συμπέρασμα:

Οι επιλεγμένες πολιτικές που εφαρμόσατε τα τελευταία χρόνια εξαθλίωσαν τους Έλληνες και την Ελλάδα διότι σκορπάγατε τα λέφτα που δεν υπήρχαν (συνεχής δανειοληψία χωρίς ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής) δημιουργώντας μια κοινωνία αστέγων (... πρώην νοικοκυραίους) - την πιο ακραία κοινωνική αδικία - με απώτερο σκοπό αυτή την ακραία κοινωνική αδικία να την "ξεπλύνεται" στο πλυντήριο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ότι αυτό συνεπάγεται: Φοροελαφρύνσεις και παροχές για τους Ιδιώτες/συνεργάτες-χορηγούς και κρατικός δανεισμός που θα μετακυλιστεί στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων!
   
Να σε ... κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω ... λάδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου