ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

(Ε)παναστατικό (Ρ)αδιοτηλεοπτικό (Τ)ελεσίγραφο: (Ε)δώ (Ρ)εμάλια θα ... (Τ)ελειώσετε.

Στο βιβλίο του «Τεχνική του πραξικοπήματος», ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Έντουαρντ Λούτβακ περιέγραψε (1969) ότι αναγκαίο πρώτο βήμα για την επιτυχή ευόδωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος την έγκαιρη κατάληψη των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών από τα στρατεύματα των στασιαστών και τον έλεγχο κάθε ροής πληροφόρησης. 
Έτσι μετά το "Οικονομικό Δόγμα του Σοκ" που εφαρμόζεται εδώ και 3 χρόνια πάνω στις πλάτες της περιουσίας και των εισοδημάτων του Ελληνικού λαού, μετά το "Ιδιοκτησιακό Δόγμα του Σοκ" ξεπουλήματος του Υπόγειου-Επίγειου-Εναέριου και Φυσικού Ενεργειακού πλούτου της χώρας, μετά το "Επικοινωνιακό Δόγμα του Σοκ" που κατευθύνει και μορφοποιεί σκέψεις και συνειδήσεις μέσω εγκάθετων παπαγαλίσκων-δημοσιογραφίσκων ...
απολαμβάνουμε (!) πλέον και το "Χουντικό Δόγμα του Σοκ" εις βάρος της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης! Της ΕΡΤ, που χρηματοδοτείται εδώ και χρόνια από τις τσέπες του Ελληνικού λαού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι μόνον!
Η ανατριχιαστική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «η ΕΡΤ θα σιγήσει τα μεσάνυχτα», η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με περίσσευμα μαγκιάς κάνει "μπρα ντε φερ" με τον πολιτισμό και την Ιστορία της ελληνικής κοινωνίας.
Και ακούγεται κωμικοτραγικά αστείο, αφήνοντάς σε άφωνο, όταν ακούς τον "Ίδιο" άνθρωπο να "τρέμει" από αγανάκτηση λέγοντας πριν ένα χρόνο, σε δηλώσεις του:
"... απολύονται άνθρωποι, απαξιώνεται η Δημόσια περιουσία, και αυτό το δυναμικό μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το καλό όχι μόνο της ΕΡΤ αλλά της Ελληνικής Οικονομίας. ... έχω πεί ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1, από την κατάργηση των υπερσύγχρονων studios που υπάρχουν εκεί ... . Ακόμα περισσότερο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τη λογική του κλεισίματος της συχνότητας και ειδικά στις παραμεθώριες περιοχές ...".
Η Τρίτη, 11 Ιούνη 2013, σημαίνει πολλά για την Ελληνική κοινωνία καθώς φαντάζει σαν ένα κομβικό σημείο συσπείρωσης και αφύπνησης του κόσμου και ιδιαίτερα ανθρώπων σε παραμεθώριες περιοχές. Για αυτούς τους ανθρώπους που, μετά την εργασιακή παύση της ημέρας ερχόταν η παρεούλα της ΕΡΤ τη νύχτα. Έβλεπαν τις ειδήσεις τους με την Νάκυ Αγάθου, τ' αθλητικά με τον Γιάννη Διακογιάννη, την συνέχεια στον "Άγνωστο Πόλεμο", το "Αλάτι και Πιπέρι" με τον Φρέντυ Γερμανό, Το θέατρο του Σαββάτου, και, και, και, ....
Στρατηγική κίνηση, οργουελικής νοοτροπίας, για τον απόλυτο έλεγχο της ροής της πληροφόρησης και ψυχ-αγωγίας με μονόδρομες κατευθύνσεις που κάνει δώρο στα ιδιωτικά μονοπωλιακά κανάλια να μονοπωλήσουν την πληροφόρηση αλλά και να κατευθύνουν αναθέσεις των «απολύτως αναγκαίων» δημόσιων έργων.

Η ανταπόκριση όμως του κόσμου στο κάλεσμα συμπαράστασης από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής είχε και ένα κορυφαίο επικοινωνιακό μήνυμα:
                 την ΕΝΟΤΗΤΑ των κομματικών μηχανισμών βάσης.
Στον ίδιο χώρο έβλεπες σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, κ.α.
Κορυφαίο λοιπόν μέλημα της οργανωτικής επιτροπής της ΕΡΤ θα πρέπει νάναι η "συνεννόηση" με τις οργανωτικές εμπειρίες ομάδων αυτών των μηχανισμών βάσης ώστε να περιφρουρηθεί αποτελεσματικά ο χώρος, να οργανωθούν πιο αποτελεσματικά οι κινητοποιήσεις, η κοινοβουλευτική Αριστερά να συνεννοηθεί με την εξωκοινοβουλευτική σε δράσεις και παρεμβάσεις με σκοπό και αίτημα την απομάκρυνση αυτής αλλά και κάθε τέτοιας εκτρωματικής κυβέρνησης, οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις σωματείων και Ομοσπονδιών να προχωρήσουν και να πιέσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδική πολιτική απεργία διαρκείας και τέλος να εξαντληθούν όλες οι δικλείδες "απασφάλισης" αυτής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από τους βουλευτές, σε όλα τα επίπεδα, με καταληκτικό πεδίο πίεσης την "αποχώρηση" τους από την Βουλή μέχρι την οριστική απόσυρσή της.  
Μια ελάχιστη προσφορά σ΄αυτή την κατεύθυνση οργανωτικής συσπείρωσης αποτελεί και η Συλλογή Υπογραφών για την ΕΡΤ από την AVAAZ.

Ο κόσμος όχι απλά επιθυμεί, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ να υπάρξει συμπόρευση "στήριξης" από όλους τους φορείς (κινηματικούς και κομματικούς) ώστε να μετατρέψει την διάχυτη Οργή του σε κοινωνική κινητοποίηση με Επαναστατικά χαρακτηριστικά Ανατροπής.

                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου