ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΑΠ' ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

Απ' το καλό στο χειρότερο: Οχι κι έτσι ρε παιδιά!
Η βραδυά της Πέμπτης, 20/06/13, μας επιφύλαξε λίγο απ' όλα! Προσμονή (για το τι χειρότερο μας περιμένει, καθόσον για 2η μέρα συνεδριάζανε κεκλεισμένων των θυρών!) επικείμενων αποφάσεων της 3κομματικής "σύσκεψης" με την ... καυτή πατάτα της ΕΡΤ, Αγωνία (για την περιρέουσα οσμή διαφωνιών των τριών ... καμπαλέρος),  


Εικασίες τύπου ... Ψήφο Εμπιστοσύνης μέχρι ... Εκλογές (... τρομάρα μας!), Διαγγέλματα - παραγγελίες και δεσμεύσεις που κοινό παρανομαστή είχαν την "αγωνιώδη προσπάθεια" των ... καμπαλέρος να μας σώσουν (!), Εκρηκτικές αναλύσεις των δημοσιογραφοπαπαγαλίσκων για την καταστροφική πιθανότητα εκλογών που σε χρόνο d-t (ντε-τε διαβάζεται) δημοσκοπικές αναλύσεις έδειχναν ότι οι Έλληνες (όλοι οι Έλληνες, εκτός μερικών εξαιρέσεων...) ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ (Δήμο μου, εμένα πάντως δεν με ρώτησες!!).
  • Η βραδυά έδειχνε να ... τραβάει σε μάκρος, όταν απο την "Αγ. Κωνσταντίνου" των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης-Φανούριος "άστραψε και βρόντηξε" με απόλυτη ηρεμία λέγοντας ότι ... "ως εδώ"! Η απαίτηση του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το υπάρχον καθεστώς και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της δεν είχε γίνει αποδεκτή (...ενώ οι επαναπροσλήψεις των υπαλλήλων της Βουλής και οι απολύσεις κάποιων εκατομυρίων στον ιδιωτικό τομέα εισακούστηκαν!).
  • Ο Ευάγγελος απ' την άλλη φώναζε (Βενιζ)έλεος, φωτογραφίζοντας τον Φώτη που δεν δεχτηκε να απολυθούν μόνο οι 600 (από τους 2.565) της ΕΡΤ, απο αυτούς που είχαν προσλάβει "αι ημέτεραι κυβερνητικαί δυνάμεις"!
  • Οι δημοσιογραφοπαπαγαλίσκοι εν τω μεταξύ,  "διϋλίζαν τον κώνωπα και κατάπιναν την κάμηλον"! 
Το θερμόμετρο είχε πιάσει ... Κόκκινο (... με μπλέ και πράσινες αποχρώσεις) όταν βγήκε ο "Σουλεϊμάν ο ... Σαμαροπρεπής" και μας ... ξενέρωσε, απειλώντας μας:
- "... πέρασε ένας χρόνος ακριβώς από την ημέρα που αναλάβαμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια (μπρρρρ!). Μένουν άλλα τρία (τι ακριβώς υποννοεί ο ... ποιητής;)"



  • Το απόφθεγμα της βραδυάς ήταν ένα: Για όλα φταίει ο Φώτης!
Αυτός φταίει που δέχτηκε να συγκυβερνήσει (Φώτη μου, φταίς!).
Αυτός φταίει που ο Σουλεϊμάν ο Σαμαροπρεπής, αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεμονίας του, έστειλε τελεσίγραφο απόλυτης "υπακοής" στα όποια μνημόνια!
Αυτός φταίει που ο Βενιζέλος υπέγραφε τα μνημόνια!
Αυτός φταίει που η ΑΕΚ ... υποβιβάστηκε στην 3η Εθνική και η χώρα μας στα σκουπίδια (junks) των οίκων ... αξιολόγησης!
Αυτός φταίει που την ίδια ώρα που κλείνουν την ΕΡΤ και πετάνε στον δρόμο 2565 οικογένειες ΧΑΡΙΖΟΥΝ 133 εκ. δολλάρια στο Ιρακ (κυρωτικός νόμος που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τεύχος 142Α/12-6-2013) και αφορά σύμβαση που είχε υπογράψει ο Αλογοσκούφης στις 11/10/2008!

Μα ποιός είναι τέλος πάντων "αυτός" ο Φώτης Κουβέλης;!
  
Μέλος του ΔΣΑ, Πρόεδρος του ΔΣΑ, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, επίτιμο μέλος της SOS Ρατσισμός, πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων.
Μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη που στη συνέχεια οργανώθηκε στο Ρήγα Φεραίο, ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, συμμετείχε στην ιδρυση της ΕΑΡ όπου  εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής και εκ των υστέρων εξελέγη γραμματέας της ΕΑΡ που επί θητείας του αποφασίστηκε η ένταξή της στον Συνασπισμό, στον οποίο έγινε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και της πολιτικής επιτροπής. Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη, στις εκλογές του '89 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β΄ Αθήνας (με την υποστήριξη του Συνασπισμού) και επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1990 ενώ το ' 91 στην Α΄ Πανελλαδική Συνέλευση του Συνασπισμού εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας και τρεις μέρες αργότερα ορίστηκε γραμματέας του ίδιου κόμματος.
Στις βουλευτικές του ' 93 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής, επανεξελέγη βουλευτής με τον Συνασπισμό στις εκλογές του ' 96, του 2000, του ' 04, του ' 07 και του ' 09. Μετά τις εκλογές του 2009 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων (με την υποστήριξη του ΣΥΝ) συγκεντρώνοντας 19.996 ψήφους (5,91%) και μία έδρα. Το 2008 ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Συνασπισμού αλλά στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 απέτυχε να εκλεγεί λαμβάνοντας 28,67% έναντι 70,41% του Αλέξη Τσίπρα. Στις 5 Ιουνίου 2010 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το κόμμα του ΣΥΝ. Ένα μήνα αργότερα ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία "Δημοκρατική Αριστερά" όπου εξελέγη αρχηγός (χωρίς ... αντίπαλο).
Στις 30 Ιανουαρίου 2012 η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε την από κοινού πολιτική, προγραμματική και εκλογική της συνεργασία, με την κίνηση των Ελευθέρων Πολιτών του, διεγραμμένου απ' το ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, με στόχο την αναμόρφωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Στις 20 Μαρτίου 2012 μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στο κόμμα προσχώρησαν οι ανεξάρτητοι και διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλία Θεοδωρίδης, Γιώργος Παπαμανώλης και Οδυσσέας Βουδούρης.
Μετά την είσοδο των 5 διαγραφέντων από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές και την συνεργασία μεταξύ Δημοκρατικής Αριστεράς και Ελεύθερων Πολιτών, η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκροτεί και επίσημα βάση του Κανονισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Στις εκλογές της 6ης  Μάη 2012 έλαβε ποσοστό 6,11% και 19 έδρες στη Βουλή.
Στις εκλογές της 17ης Ιούνη έλαβε ποσοστό 6,26% και 17 έδρες στη Βουλή
Σε κρίσιμες στιγμές του κοινοβουλίου (ψήφιση μεσοπρόθεσμου) φώναξε ΠΑΡΩΝ (το ... στρίβειν δια του αρραβώνος δηλαδή!)!!

Το βιογραφικό σου, βρε Φώτη μου, πάει: Απ' το καλό στο ... χειρότερο!
Θυμάμαι μια πετυχημένη ατάκα του Λάκη Λαζόπουλου για τον Κουβέλη: - Αριστερή καθαρίστρια σε Δεξιά πατώματα!

Στις 22 Μάρτη του '12, σε κάποιο άρθρο μου (όταν ήταν της ... μόδας τα γιαουρτάκια, προσφορά σε κάποιους μνημονιακούς πολιτικούς), είχα γράψει:
Ερ. : Τι κοινό έχουν η κυβέρνηση και τα γιαούρτια?
Απ. : Την ημερομηνία λήξης.

Η κοντόληκτη ημερομηνία αυτής της κυβέρνησης αρχίζει και αποπνέει ξυνίλα και σαπίλα!

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Ανατροπή αυτής της πολιτικής χρειάζεται και κάθε τέτοιας, που εξαθλιώνει τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου