ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

(Βενιζ) έλεος ζήτησε ο Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ!



Ε.Β. προς ΓΑΠ: «Απέτυχα τελικά να τους πείσω ότι απέτυχες
και τώρα … προσπαθώ να τους πείσω ότι ΘΑ αποτύχω»!
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, απηύθυνε κάλεσμα «συστράτευσης» προς όλους τους «φίλους», τα «μέλη», τους «παλιούς ψηφοφόρους» αλλά και τα «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ από την Θεσσαλονίκη, όπου ψήφισε για την εκλογή των Οργάνων των Αποκεντρωμένων Οργανώσεων του Κινήματος.


 
 
  • Κύριε Βενιζέλο πείτε μας,
αυτούς τους «φίλους», τα «μέλη», τους «παλιούς ψηφοφόρους» αλλά και τα «στελέχη» είχατε στο μυαλό σας όταν υπογράφατε «εκπρόθεσμα» τα μνημόνια που κλέψανε τη ζωή τους, όταν ψηφίζατε «με την μορφή του κατεπείγοντος» τα μεσοπρόθεσμα που ανατρέψανε τον προγραμματισμό τους, όταν εφαρμόζατε την «αλήστου μνήμης» εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

Ο ίδιος πρόεδρος, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν και να μάθουν «τι έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο» και ποια είναι η ιστορική συμβολή του ΠΑΣΟΚ!

  • Ας πάρουμε την «βοήθεια του κοινού» κι ας τον βοηθήσουμε να … θυμηθεί μαζί μας:

Καταστρέφονται (μετά το ’81) μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ), καίγονται σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ), κλείνουν άλλα (Διαμαντής)!!!
Σκάνδαλα και διαπλοκές με τον Κοσκωτά (1988), την ΑΓΕΤ, την Ηρακλής το 1992, το χρηματιστήριο το '99, τις υποκλοπές, τη Siemens, το MALL,  την υπόθεση PROTON, τα υποβρύχια (ακόμα …βουλιάζουν), ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαδημητρίου με επιστολή του το 1998 κατηγορεί τον κ. Σημίτη για «υπερδανεισμό της χώρας και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος» αλλά και ότι «έχει γίνει γνωστός, την εποχή που οι Γερμανοί έστειλαν ειδικό αεροπλάνο και τον πήραν από την αγκαλιά της Χούντας των Απριλιανών, για να τον προφυλάξουν». Μετά την απομάκρυνση του Γεράσιμου Αρσένη ο Κ. Σημίτης αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας  και ο μετέπειτα υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ (!) Γιάννος Παπαντωνίου δηλώνει (για τη θητεία του κ. Σημίτη): "Η οικονομική πολιτική του ’80 απέτυχε"! Και φυσικά, κ. Βενιζέλο, να μη ξεχάσουμε να θυμηθούν οι πολίτες, όπως διακαώς επιθυμείτε, την «κορυφαία» και «δουλική» ατάκα του κ. Σημίτη (Γενάρης 1996/ Ίμια): «… θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους» εν μέσω οργισμένων αποδοκιμασιών της αντιπολίτευσης. Δεν σταμάτησε εκεί όμως το ΠΑΣΟΚάκι σας! Σας θυμίζει κάτι το όνομα Οτσαλάν; Ρωτήστε τον κ. Σημίτη ή καλύτερα τον κ. Πάγκαλο που τον «έδωσαν» το ΄96 στην Τουρκία. Αν έρθουμε ολίγον και προς τους κοντινούς μας καιρούς δεν μας διαφεύγει η εκρηκτική δήλωση του γνωστού … «άγνωστου» (μετά την θητεία του εξαφανίστηκε όπως και ο πριν από αυτόν) πρωθυπουργού: «λεφτά υπάρχουν»!
Ακόμα τα "ψάχνετε" στις ... Λίστες!                         

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «επωμιστεί το βάρος της κρίσης», συμπληρώνοντας πως οι έλληνες πολίτες «Πρέπει να θυμηθούν και να μάθουν οι νεότεροι τι έχει γίνει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη».

  • κ. Βενιζέλο, πράγματι το ΠΑΣΟΚ έχει επωμιστεί το βάρος της κρίσης που το ίδιο, συνεπικουρούμενο από τη Δεξιά, δημιούργησε.

Κρίση Οικονομική! Κρίση Εργασιακών σχέσεων! Κρίση Ανεργίας! Κρίση Απολύσεων!
Κρίση «Λουκέτων» στις επιχειρήσεις! Κρίση Αυτοκτονιών!
Κρίση Μετανάστευσης Νέων και όχι μόνον! Κρίση και έκρηξη Ανεργίας των Νέων!
Αυτά πρέπει να τα πούμε για να θυμηθούν και να μάθουν οι νεότεροι (ειδικά αυτοί!). τι έχει γίνει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη».

(Βενιζ) ΕΛΕΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου