ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

USA S(Y)RIA L NUMBER: KIIILERRRS!



Πόλεμος στο Βιετνάμ: Η μεγάλη ... πληγή!
 Ας μας απαντήσει κάποιος νοήμων και "ειδικός" επικοινωνιολόγος:

  • Ποιόν προσπαθούν αλήθεια να κοροϊδέψουν οι ΗΠΑ και τα παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ;
  • Πόσο θράσος πρέπει νάχεις για να προσπαθείς να "ωραιοποιήσεις" έναν πόλεμο και κυρίως τα αποτελέσματά του;!
  • Πόσα έχεις επενδύσει στην επιστήμη της επικοινωνίας για να ερμηνεύσεις ως "δίκαιο" έναν πόλεμο που θ΄αρχίσεις ΕΣΥ, εκλιπαρώντας στην ανεύρεση συμμάχων (η ανεύρεση των οποίων είναι οι … συνήθεις ύποπτοι!); Και συγχρόνως να πετσοκόβεις κονδύλια για την Παιδεία και την Υγεία της χώρας σου, εν μέσω αστέγων και ανέργων που περιμένουν στις ουρές για ένα “δείγμα” Συσσιτίου;!

Ερωτήματα με γνωστές, για ΟΛΟΥΣ μας, απαντήσεις:

  • Δεν προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν. Απλά πρέπει να δημοσιοποιήσουν την "συνταγή" της νέας ... Σφαγής (για να ελέγξουν τις πρώτες αντιδράσεις), να την υποστηρίξουν οι συνήθεις ύποπτοι σύμμαχοι-φονιάδες με νομιμοφανείς διεθνείς συνθήκες (χωρίς να ενδιαφέρουν οι αποδείξεις), να την προπαγανδίσουν οι διεθνείς παπαγαλίσκοι των ΜΜΕ και αμέσως μετά ... ΜΠΑΜ! ….. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

Οι αποφάσεις των Διεθνών Οργανισμών δεν ενδιαφέρουν σε πρώτη φάση (ούτως ή άλλως ΑΥΤΟΙ τους "ελέγχουν")! Για τυπικούς λόγους όμως θα νομιμοποιήσουν την επέμβαση! Εκ των υστέρων....
Οι απώλειες είναι προβλέψιμες (κάποιες χιλιάδες ψυχές!) όπως ακόμα και οι παράπλευρες απώλειες (ισοπέδωση νοσοκομείων και σχολείων, βομβαρδισμοί αυτοκινητοπομπών βοήθειας αμάχων, κ.λ.π.). Ο "σκοπός" όμως ... αγιάζει (;) τα μέσα! Ο… σκοπός;! Ποιός σκοπός!;

Ας κάνουμε όμως μία "Υπόθεση Εργασίας" και ας επεξεργαστούμε ένα "φανταστικό σενάριο":

Το 2026, η Κίνα (είπαμε: "Υπόθεση Εργασίας" κάνουμε) έχει στα χέρια της αποκαλυπτικά στοιχεία για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και βασανιστηρίων κρατουμένων σε φυλακές των ΗΠΑ (κράτους-μέλους του ΟΗΕ)! Σε συγκεκριμένη περίπτωση, επί παραδείγματι, εφαρμόστηκε ηλεκτροσόκ, φάρμακα στο φαγητό που δεν σου επιτρέπει να κοιμηθείς, μηχανισμοί που προκαλούν θόρυβο επί 24ώρου βάσεως όταν την ίδια ώρα το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα τα οποία υποτίθετο ότι διέπραξε ο κρατούμενος που υποτίθεται ότι αποτελεί απειλή για το εν λόγω κράτος!
Αποκαλύπτεται επιπρόσθετα η ανάμειξή των ΗΠΑ σε διακρατικές συνομωσίες με σκοπό την πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση κρατών όπως Λιβύη, Ιράκ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Λατ. Αμερική, Σουδάν, Σομαλία, Κύπρο, Ελλάδα, Βοσνία, Κοσσόβου, Σερβία, Παναμά, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Λιβύη, Συρία, Κουρδιστάν, Αιγύπτου,  Αλγερία, Βιετνάμ, εκ νέου Συρία (2013), κ.α. Επίσης το Διεθνές Δικαστήριο, μετά από εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας (είπαμε: "Υπόθεση Εργασίας" κάνουμε), αποφαίνεται για παράτυπες και παράνομες επεμβάσεις και εμπλοκές της σε κράτη όπως αυτό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Κάνοντας χρήση και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη διεξαγωγή τριών πυρηνικών πολέμων με χρήση βόμβας πλουτωνίου και μιας δεύτερης ουρανίου στην Ιαπωνία (1945) στον πρώτο πόλεμο, απεμπλουτισμένου ουρανίου* στον δεύτερο του Κουβέϊτ – Ιράκ (1991) και επίσης απεμπλουτισμένου ουρανίου* στον τρίτο, στο Κόσσοβο (1999)…
Επιβάλλονται ποινές και αποζημιώσεις τις οποίες δεν αναγνωρίζει το υπόλογο κράτος. Μετά από τις "κατ' εξακολούθηση" παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνών διακρατικών συμφωνιών (π.χ. του Ελσίνκι) και καταστατικών υποχρεώσεών του, εκθέσεις ειδικών του Οργανισμού που επιβαρύνουν δραματικά τη θέση του εν λόγω κράτους, αποφασίζεται από την Κίνα να αναλάβει δράση: επέμβαση περιορισμένης "κλίμακας" σαν ... απάντηση στη συνεχή απείθεια του κράτους-μέλους στις συγκεκριμένες αποφάσεις-ποινές.
 
Τα αποτελέσματα της περιορισμένης "κλίμακας" επέμβασης των 11 ημερών, είναι: 283.000 νεκροί (άμαχοι, εκ των οποίων 77.000 παιδιά), 662.000 τραυματίες (εκ των οποίων οι 191.000 βαριά), περίπου 700,000 πρόσφυγες, το Trump International Hotel and Tower και Willis Tower στο Σικάγο καταρρέουν, όπως και το One World Trade Center. Το ίδιο συμβαίνει και για πολλά νοσοκομεία (όπως το New York-Presbyterian University Hospital of Columbia and Cornell και το Northwestern Memorial Hospital), σχολικές και βιομηχανικές μονάδες, κ.α.
Μετά το σύντομο αυτό "ολοκαύτωμα" που, από τα Διεθνή ΜΜΕ, παρουσιάζεται σαν αναγκαία επέμβαση για "ανθρωπιστικούς λόγους", η χώρα μετράει τις πληγές της προσπαθώντας να επανέλθει στους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Υπενθυμίζοντας ότι όλο αυτό αποτελεί "Υπόθεση Εργασίας" με μοναδικό σκοπό να καταδείξει στο ελάχιστο την έκταση της καταστροφής τέτοιων επεμβάσεων για … "ανθρωπιστικούς λόγους", ας θυμηθούμε το Παγκόσμιο παραλήρημα Δέους και Τρόμου που είχε προκαλέσει το 2001 η "τρομοκρατική" επίθεση (έτσι μας την παρουσίασαν) στους Δίδυμους Πύργους της Ν. Υόρκης: 

Εγχώριος και Διεθνής Τύπος:
"Παγκόσμιος Εφιάλτης", Κατεδάφισαν το "Μύθο", "Συντέλεια" με χιλιάδες Νεκρούς, "Απίστευτο Μακελειό", "Τρόμος πάνω απ' τον Κόσμο", "Ασύλληπτη Καταστροφή", «Περλ Χάρμπορ 2», κ.α.

Αμερικάνικος Τύπος:
  •  «Τα λόγια ήταν πολύ λίγα για να περιγράψουν τον τρόμο που ένιωσαν χιλιάδες άνθρωποι εκείνες τις στιγμές [...]. New York Times.
  • "Η τραγωδία ξεδιπλώθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση" [...] .Los Angeles Times.
  • «Στο Περλ Χάρμπορ γνωρίζαμε τους εχθρούς μας. Αυτήν τη φορά όχι. Όχι ακόμη» υπογραμμίζει η Washington Post και προσθέτει ότι «η επίθεση του Περλ Χάρμπορ είχε στόχο στρατιωτικές δυνάμεις και όχι πολίτες».
  • «η χθεσινή Τρίτη άλλαξε τα πάντα. Ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ πλέον ο ίδιος». USA Today.
        Τελικός απολογισμός: 3000 νεκροί, περίπου!

Εάν 3000 απώλειες ανθρώπινων ψυχών προκάλεσαν τέτοιο «Δέος και Τρόμο» και -δικαίως- χαρακτηρίστηκαν ως ΤΡΑΓΩΔΙΑ, πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε απώλειες της τάξης των 25.000 νεκρών και 75.000 τραυματιών (πόλεμος του Κόλπου το Γενάρη του 1991) ή ακόμα χειρότερα τους 1.366.350 νεκρούς στον πόλεμο του Ιράκ, 12 χρόνια αργότερα;! Και τόσες άλλες τραγωδίες φρίκης!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σκοπός του ΟΗΕ "τους" είναι"Η διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης. Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη, τα Κράτη-Μέλη συμφωνούν να επιλύουν τις διαφορές με ειρηνικά μέσα και να απέχουν από την άσκηση απειλών ή τη χρήση βίας εναντίον άλλων κρατών" και όχι η κατ' εξακολούθηση νομιμοποίηση επεμβάσεων και πολεμικών συρράξεων!

Και αν δεχτούμε σαν αιτία επέμβασης, των ΗΠΑ στη Συρία, τη χρήση χημικών όπλων από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία, γιατί δεν είχαμε το ίδιο ή έστω κάποιες κυρώσεις στις δυνάμεις επέμβασης στη Βοσνία και Σερβία (1994-95) αλλά και στο Κόσσοβο (1999) όπου έγινε ευρέως χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου* καθώς οι «βομβαρδισμοί ακριβείας» με το συγκεκριμένο τύπο βομβών μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί ν’ ακούγεται αφού προκαλεί την ανεξέλεγκτη διασπορά τους προκαλώντας τεράστιες οικολογικές και περιβαλλοντικές καταστροφές; ForEver!*

Διαβάζω τον συλλογισμό-επίλογο του Στάθη, στο άρθρο του, στο enikos.gr, στις 29 Αυγούστου 2013:
"... Η Κύπρος απέχει απ’ τις ακτές της Συρίας εκατό χιλιόμετρα. Ακριβώς το ίδιο απέχει και η βάση της RAF στο Ακρωτήρι. Ακριβώς το ίδιο απέχουν τα κατεχόμενα και λίγο λιγότερο οι ζώνες και τα «οικόπεδα» των κυπριακών υδρογονανθράκων. Ενώ στην Ελλάδα υπουργό Εξωτερικών έχουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Με τα δύο ελληνικά κράτη υπό καθεστώς Μνημονίων και τα δύο! Το πένθιμο εμβατήριο που αρχίζει να ακούγεται δεν θα είναι μόνον για τη Συρία.".

*ο χρόνος ημιζωής του απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου