ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Θανάσης Καναούτης: "Γύρισε την πλάτη του στο ... ΜΕΛΛΟΝ τους"!

Τρίτη και 13 (!) Αυγούστου, ώρα 22:00: αρκούσε ένα τρόλλεϋ, ένας-δυό ελεγκτές εισιτηρίων (βασιλικότεροι του ... βασιλέως!;... ο χρόνος και ο νόμος θα δείξει), ο οδηγός του οχήματος και ο "επαναστάτης ποπολάρος" Θανάσης που αρνήθηκε να πληρώσει το κόστος μεταφοράς ... της ζωής του (όπως αποδείχτηκε, με τραγικό τρόπο, λίγο αργότερα) για να σημαδέψει την Ελλάδα της κρίσης, της εξαθλίωσης, της ύφεσης και της υποτέλειάς Tους!
Το σενάριο απλό: έλεγχος εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της διαδρομής και κάποιος επιβάτης ΔΕΝ έχει πληρώσει το ... αντίτιμο (€1,40)! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Η λύση: πετάξτε τον στη ... θάλασσα!
Η πόρτα άνοιξε και ο ποπολάρος βρέθηκε, ανάσκελα παρακαλώ, στο κράσπεδο του οδοστρώματος!
Μόλις είχε πληρώσει το χρέος του: με τη ΖΩΗ του!

Οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων συγκλίνουν:
  • η Γεωργία Παναγιωτοπούλου συγκλονισμένη καταθέτει στον ANT1 (το σχετικό βίντεο εδώ):
"Το παιδί είναι πάνω στην πόρτα στηριγμένο. Ο ελεγκτής είναι μαζί με το παιδί, τσακώνονται, είναι στα χέρια και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και το παιδί βρίσκεται κάτω με τον ελεγκτή πάνω του. Δεν μπορώ να πω ότι τον έσπρωξε, γιατί δεν είδα, αλλά ήταν στα χέρια και το παιδί βρέθηκε με την πόρτα ανοιγμένη, χωρίς όμως να την ανοίξει το παιδί. Το παιδί βρέθηκε μετέωρο με τον ελεγκτή πάνω στο σώμα του. Την πόρτα όμως ΔΕΝ την άνοιξε ο νεαρός!...", .
  • Ο κ. Νίκος Καταλιός μίλησε τηλεφωνικά (το σχετικό βίντεο εδώ) στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA» ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.
«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί».
  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον ίδιο σταθμό (το σχετικό βίντεο εδώ), η Κα Κοκκίνη δηλώνει: 
"βρέθηκα στο σημείο που βρισκόταν ο νεαρός πεσμένος, εν μέσω πλήθους και απουσία του τρόλλεϋ (!), περιμένοντας το ασθενοφόρο! Είδα ότι έλλειπε το μισό κομμάτι της μπλούζας του νεαρού και αφού έφθασε το ασθενοφόρο, ο τραυματιοφορέας τοποθετώντας τον νεαρό στο φορείο πέταξε το υπόλοιπο της μπλούζας στο οδόστρωμα! Τρόλλεϋ πάντως δεν υπήρχε!".
  • Ο ελεγκτής φωνάζει στο νεαρό: «Εσένα σε θυμάμαι. Μου ξέφυγες πέρυσι, αλλά φέτος δεν μου τη γλιτώνεις»! Αυτή είναι η μαρτυρία που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Έθνος».
  • Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους επιβάτες, όταν αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου, παρενέβησαν και θέλησαν να πληρώσουν το εισιτήριο του νεαρού όμως σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό ούτε από τον ελεγκτή, ούτε από τον οδηγό!
  • Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ στην ανακοίνωσή τους, αναφορικά με το θάνατο του 19χρονου, τονίζουν ότι: "οφείλουμε να καταγγείλουμε, για άλλη μια φορά, με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, που έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε "κυνήγι κεφαλών".
  • Σύμφωνα με την εκδοχή της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) ο επιβάτης Αθανάσιος Καναούτης ετών 19, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Οπως υποστηρίζουν από τον ΟΣΥ, ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή, χειροδικώντας με γροθιές και κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια, φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.Κατά την ίδια εκδοχή, στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον. Εντός ολίγων λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί, είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το  τρόλεϋ, αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινίσεις.
    Κατά την άποψη στελεχών του Οργανισμού Συγκοινωνιών, ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το τρόλεϋ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση «Δημαρχείο», 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα, ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα). «Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κίνησης του νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του», εκτιμούν στον Οργανισμό Συγκοινωνιών. Στο τόπο του συμβάντος ήρθε αμέσως αστυνομία  και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο οποίος σήμερα εξέπνευσε, εξηγούν στελέχη του ΟΣΥ.
    Αναπάντητο ερώτημα 1: μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί ο "άγνωστος" 35χρονος που δέχτηκε την επίθεση από το νεαρό να το καταγγείλει! Γιατί;
    Αναπάντητο ερώτημα 2: εφόσον ο νεαρός χειροδίκησε με γροθιές και κλωτσιές εναντίον του ελεγκτή, πως βρέθηκε "ανάσκελα" ο ... επιτιθέμενος στο οδόστρωμα; Και επιπρόσθετα πως, κατα μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων, βρέθηκε ο αμυνόμενος ελεγκτής από πάνω του;
    Αναπάντητο ερώτημα 3: πως είναι δυνατόν μια τόσο επιθετική συμπεριφορά επιβάτη (εξαγριωμένος, γρονθοκοπεί και κλωτσάει ελεγκτή και συνεπιβάτη) να προκαλέσει την ... συμπάθεια των υπολοίπων επιβατών και να προτείνουν (στον οδηγό και ελεγκτή) την πληρωμή του αντιτίμου του εισιτηρίου;
    Αναπάντητο ερώτημα 4: εάν ο νεαρός άνοιξε την πόρτα μόνος του αυτό σημαίνει ότι ήταν προετοιμασμένος (σωματικά) να ακολουθήσει την "εξ αδρανείας" φθίνουσα κεκτημένη ταχύτητα που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, να σταθεί στα πόδια του και να φύγει. Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε ότι παραπάτησε κι έπεσε δεν ευσταθεί η "θέση" που βρέθηκε το σώμα του (και το βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες): Ανάσκελα! 
Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε μέσω του Mega ο υφυπουργός Μεταφορών. Ο Μ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι “τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη σε ό,τι αφορά στο περιστατικό μέσα από τις καταθέσεις και των επιβατών του τρόλεϊ και των εργαζομένων”.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το τραγικό συμβάν. «Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα.
  • Η ιατροδικαστική έκθεση, την οποία δημοσιεύει το «Βήμα», αναφέρει:
Σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής λόγω πτώσης οφείλεται ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Το σώμα του άτυχου νέου είχε ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα, ωστόσο, ο 19χρονος δεν είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια, γεγονός που δείχνει πως δεν επιβεβαιώνονται τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».
Ακόμη, ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή.
Αναπάντητο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα πώς ο 19χρονος βρέθηκε με την πλάτη στο πεζοδρόμιο αν ευσταθεί το σενάριο ότι άνοιξε μόνος του την πόρτα του οχήματος.

Θα απευθύνω μερικές απλές, αυθόρμητες ερωτήσεις-απορίες:

  • Κε Ελεγκτά: α) είστε το ίδιο επιθετικός και απαιτητικός όταν σας μειώνουν το μισθό και το bonus "απόδοσης" σας; β) είστε ικανοποιητικά διεκδικητικός όταν πουλάνε τη χώρα σας (αυτοί που σας εντέλλουν να κάνετε "σωστά" τη δουλειά σας); γ) εάν θυμάστε φυσιογνωμίες μετά από ένα χρόνο (!) πιστεύω ότι το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη που υποθηκεύουν τη ζωή σας αλλά και των παιδιών σας (μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός σταθερότητας)! δ) Συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο αγανάκτησης απέναντί τους όπως ακριβώς συνέβη και με τον Θανάση (επικαλλούμαι μαρτυρίες); ε) Ο αυτοσκοπός του ελέγχου αφορά το πρόσωπο που οφείλει εισιτήριο ή το "έσοδο" του εισιτηρίου;
  • Κε Οδηγέ: πήρατε "θέση" (πέραν αυτή του οδηγού βαρέως οχήματος) υπέρ του ελεγκτή. Θεωρήσατε ότι ΟΛΟΙ πρέπει να καταβάλλουμε το αντίτιμο των υπηρεσιών που προσφέρετε (αν και αυτό είναι ένα μεγάλο "κεφάλαιο" που δεν θα αναλύσουμε επί του παρόντος). Και σωστά θεωρήσατε. Θέση για τα λεφτά των ασφαλιστικών Ταμείων που "υπεξαιρέθηκαν" και "κουρεύτηκαν", πήρατε; Και με τόση ... "θέρμη" μάλιστα (επικαλλούμαι μαρτυρίες)!
  • Κε Ιατροδικαστή: Έχετε λάβει υπ' όψιν σας ΟΛΑ τα στοιχεία που συνηγορούν στους λόγους που οδήγησαν την πτώση του νεαρού; Επί παραδείγματι η δημόσια δήλωση της Κας Κοκκίνη ότι το "υπόλοιπο" από το σχισμένο μπλουζάκι του νεαρού το "πέταξε" ο τραυματιοφορέας (!) δεν δημιουργεί ερωτηματικά απόκρυψης στοιχείων;                   
  • Κε Οικονόμου: Με βάση τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων προκύπτουν σοβαρές ευθύνες του υπαλληλικού προσωπικού σας. Εάν προκύψουν και από την δικαιοσύνη τέτοιες ευθύνες, πως θα τις αντιμετωπίσετε;
  • Κε Παπαδόπουλε: υπηρετείτε σε ένα "μνημονιακό" περιβάλλον με τα αποτελέσματα που ... "θερίζετε" καθημερινά (ανεργία, υποαπασχόληση, απλήρωτη εργασία, άστεγοι, αυτόχειρες, καταθλιπτικούς, κ.λ.π.). Με ποιό τρόπο θα αντιμετωπίσετε παρόμοια περιστατικά πέραν της ... "θλίψης" σας που εκφράσατε;
         Αγαπητοί κύριοι, που ηθελημένα ή άθελά σας (!), αποτελείτε το παζλ αυτής της τραγωδίας, σας επισημαίνω τούτο:
"Τζαμπατζής" δεν είναι ο κάθε "Θανάσης" που δεν πληρώνει το εισιτήριο στο τρόλλεϋ της ... μνημονιακής ζωής μας αλλά οι μεγαλοεργδότες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν πληρώνουν το μόχθο της εργασίας σας, τα ψηφίσματα των πολιτικών που ... στέλνετε στο "Ναό της Δημοκρατίας" (!), οι ιδιωτικοποιήσεις-Χάρισμα των ΔΕΚΟ στους εθνικούς μας εργολάβους, οι σκανδαλώδεις αναθέσεις δημόσιων έργων με τον μανδύα επενδυτικών προγραμμάτων, οι παράνομες εξαγωγές καταθέσεων δισεκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού.  Αυτοί είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ της ζωής σας που θάπρεπε να "ελέγξετε", να "οδηγήσετε" σε δίκες και να "δικάσετε" με πρόστιμα και κατασχέσεις περιουσιών από παράνομο πλουτισμό.
Αυτοί κλέβουν καθημερινά το μόχθο σας και τα όνειρα των παιδιών σας.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΧΙ Ο ... ΘΑΝΑΣΗΣ.

Νεαρέ Θανάση
αρνήθηκες να πληρώσεις αυτά που σου στερούν καθημερινά. Τους γύρισες την ... πλάτη. Έγραψες την δικιά σου ιστορία όπως ήθελες και όχι όπως ήθελαν αυτοί.
Καλό σου ταξίδι παλληκάρι μου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου