ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Με το μικροσκόπιο ψάχνουν πλέον οι Έλληνες δουλειά!

Όσο ψάχνεις για δουλειά τόσο ... ανακαλύπτεις ανεργία!
Όσο κι αν ψάχνεις για δουλειά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς! Και ενώ θα σκεφτόταν κανείς ότι, σε αυτό το στάδιο, την μεγαλύτερη δυσκολία την αντιμετωπίζουν οι άνεργοι άνω των 30 ετών (ύπαρξη προϋπηρεσίας, απαίτηση αυξημένων αποδοχών, τριετίες, κ.α.) ... αιφνιδιάζεσαι ανακαλύπτοντας ότι η ανεργία στους νέους (!) έως 25 ετών, σκαρφαλώνει σε επίπεδα ρεκόρ του 62,5% τον Φλεβάρη του 2013 (στοιχεία Μάρτη 13)! 

Δεν αιφνιδιάζεσαι όμως όταν διαβάζεις τα στοιχεία της Eurostat περί ανεργίας 27,2% (1.320.000 εκ των οποίων 24,1% στους άνδρες το Φεβρουάριο και 31% στις γυναίκες), στο σύνολο του εργατικού δυναμικού και χαμογελάς "πικρά" όταν διαβάζεις ότι η ΕΕ έχει βάλει πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει φτάσει το 59,1% στην Ελλάδα (στοιχεία Ιανουαρίου 2013), το 23,5% στους «27» και το 24% στην Ευρωζώνη (στοιχεία Μαρτίου). Η Ευρώπη της απόλυτης μονοπωλιακής οικονομικής πολιτικής στην αγορά των 300εκ.!
Μία Ευρώπη που συνεχίζει να μένει απαθής στην αύξηση της ανεργίας μέσα στα "σπλάχνα" της (Ευρωζώνη), αφήνοντάς την να αγγίζει το 12,2%—το υψηλότερο ποσοστό από τη θέσπιση του ευρώ— και να ... καλπάζει αφηνιασμένα τον "ανήφορο"! 26 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρώπη! Η... «μαύρη» βίβλος της ανεργίας.
Μέχρι και στη χώρα (Γερμανία) της "σιδηράς κυρίας" της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η άνεργοι έφθασαν τους 2.963.000 (6,9%) το Μάη, σύμφωνα με το Reuters, παρόλο που οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 5.000 άτομα, τα τελικά στοιχεία δεν τους ... "βγήκαν" και κάνουν λόγο για 21.000 (υπερτετραπλασσιασμός) ανέργους (Μάης '13).
Για αυτούς τους λόγους και δεκάδες άλλους .... "υποψιάζομαι" ότι η Ευρώπη πήρε το Νόμπελ Ειρήνης, το 2012;;!!!
Επιστρέφοντας στα δικά μας, η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει (έκθεση Προβόπουλου) Ύφεση 4,6% και ανεργία 28% για το 2013.
Και πως να μην είναι έτσι όταν ακόμα και τα ποσοστά της ημιαπασχόλησης στην Ελλάδα καταγράφουν "πρωτιές" του 7,7% (στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2012) όταν σε όλη την Ευρωζώνη καταγράφεται 21,4% και 19,9% στην «Ευρώπη των 27»!!
- Αυτή η Ευρώπη φόβισε τους ψηφοφόρους του 2012 μη τυχόν και μας απομακρύνει από το ... "φιλόξενο" περιβάλλον της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου