ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Γιατί ρε σ. Αλέξη ... "ξεπουλάς";

Μη το σκέφτεσαι:
Ή προσαρμόζεσαι και σε "γράφει" η ιστορία ή
Ανατρέπεις και γράφεις ιστορία!
Και "εν αρχή" εγένετο η ... πιθανή αποχώρηση από την ΕΕ καθώς δεν είναι και φετίχ το ευρώ! (συνέντευξη Α. Τσίπρα στην Έλλη Στάη/"Με τα μάτια της Έλλης").
Δήλωση του Α. Τσίπρα: "Αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή των μνημονιακών συμβάσεων".
Από τότε οι ελιγμοί, οι ντρίπλες και τα ... ανάποδα "ψαλιδάκια" του Αλέξη "εξαφάνισαν" και αυτόν ακόμα τον Μέσι! 


Τρείς μήνες μετά την "ιστορική" δήλωση του Α. Τσίπρα στην Ε. Στάη ο βουλευτής Γ. Μπαλάφας, σε εκπομπή της Μ. Χούκλη, δηλώνει με περίσσιο πάθος ότι όλες οι ενέργειες αποκατάστασης των δομών της χώρας θα γίνουν ΕΝΤΟΣ της ΕΕ!

Το παραλήρημα ... εχέγγυων "εξουσίας" εντός ΕΕ συνεχίστηκε και στην τελευταία συνέντευξη του Α. Τσίπρα στην Μ. Χούκλη (ANT1), στις 14/05/2014:


"Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι κρατάμε μαγικό ραβδί και ότι με το που θα έρθουμε όλα θα γυρίσουν πίσω στο 2009. Διότι τέσσερα χρόνια καταστροφής είναι πολλά για να μπορέσει κανείς να αποκαταστήσει αυτή την καταστροφή μέσα σε λίγες μέρες, σε λίγους μήνες".
 

"Αυτό που θα διαπραγματευτούμε είναι τη δανειακή σύμβαση, είναι μια πολιτική που θα τονώσει την ανάπτυξη και θα βγάλει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη με ασφαλή τρόπο από την κρίση (…)".
 

Και όσοι περίμεναν έστω και μια αναφορά στην προοπτική διαγραφής του χρέους «μια ουσιαστική συνολική διαπραγμάτευση στην Ευρώπη για μια συνολική λύση για το ελληνικό χρέος, η οποία θα δημιουργήσει ένα άλλο κλίμα, μια διαφορετική ψυχολογία».

«Θέλω να σας πω ότι αυτό, εάν συμβεί, που εμείς πιστεύουμε ότι θα συμβεί, αυτό το οποίο προτείνουμε δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα επαναστατικό και ριζοσπαστικό (... αν δεν απατώμαι το κόμμα λέγεται ΣΥνασπισμός ΡΙζοσπαστικής Αριστεράς ή κάνω λάθος;), είναι αυτό που η ίδια η Ευρώπη είχε κάνει για τη Γερμανία το 1953 (βλ. δήλωση στο Ευρωπαϊκό ντιμπέϊτ). Είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισε τη μεγάλη κρίση του '29 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ηγεσία των ΗΠΑ. Αυτή την πολιτική εμείς λέμε ότι πρέπει να επαναφέρουμε με μια ρεαλιστική και απόλυτα στοχευμένη στην επανεκκίνηση της οικονομίας πολιτική». Και κατέληξε: «Εμείς βεβαίως έχουμε το όραμα, την ιδεολογία να έχουμε μια κοινωνία ισότητας, μια δίκαιη κοινωνία. Εμείς έχουμε το σοσιαλιστικό όραμα. Λέμε όμως ότι για να το φτιάξεις αυτό, πρέπει να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να μην πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα…. Άρα … να τη φτιάξουμε μετά (!)».
- Απεταξάμην την επανάσταση;
- Απεταξάμην!

 
«Δεν υπάρχει θέμα νομίσματος. Και δεν υπάρχει όχι για μας, δεν υπάρχει για κανέναν στην Ευρώπη. Καθόμαστε όλοι στο ίδιο κλαδί. Όποιος το πριονίσει και το κόψει, θα πέσουμε όλοι από το κλαδί».  

Απορία: κλαδί "ελιάς";

«Ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου, ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε,. στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της Δύσης».
 

Και την επόμενη μέρα, στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ: 

«Έχουν δώσει πάνω από 1 τρισ. για τράπεζες και μόνο 6 δισ. για την ανεργία», τονίζοντας ότι η λύση είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις και σε μια νέα συμφωνία για ανάπτυξη. «Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία κυρίως των νέων που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στην ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 
Καμιά σκέψη να πιέσουμε με ... αποχώρηση αφού, όπως υποστήριζε, σε αυτή την πιθανότητα θα άλλαζαν επίπεδο (... υπέρ μας) οι δανειστές!

Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους που θα επιτρέψει και στις τράπεζες (!) να προχωρήσουν σε εξυγίανση, ειδάλλως, ισχυρίστηκε, θα συνεχίσουμε να φορτώνουμε χρέη τους λαούς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρότασή του για διάσκεψη για το χρέος στο πρότυπο της Διάσκεψης του 1953 για τη Γερμανία.


Απευθυνόμενος παράλληλα στους κυρίους Γιούνκερ και Σουλτς, ο Αλέξης Τσίπρας τους ρώτησε με ποιο δικαίωμα η ΕΕ συζητούσε παρασκηνιακά για την αντικατάσταση δύο πρωθυπουργών (Γ. Παπανδρέου και Σ. Μπερλουσκόνι) για να τοποθετηθούν τεχνοκράτες, ενώ ρώτησε ακόμη για ποιο λόγο η ΕΕ έπρεπε να επιβάλλει στην Ελλάδα, τι είδους δημοψήφισμα θα γινόταν στην χώρα μας παραβιάζοντας τους συνταγματικούς κανόνες.
Αναφερόμενος στην αποχή στις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα σήμερα στην ΕΕ, είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Οι πολίτες απέχουν γιατί δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της πολιτικής, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι στις Συνόδους Κορυφή οι ηγέτες συζητούν και στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η κ. Μέρκελ. 

Σε αυτή την Ευρώπη των ακροδεξιών μισθοφόρων "ανήκομεν" και δεν περνάει απ' το μυαλό μας να ... "αποχωρήσομεν";

Σκέφτηκες σ. Αλέξη, ποιά δυναμική θα αποκτούσες εάν έπειθες απαρέγκλιτα για τις θέσεις σου και τις "τομές" που είχες πρόθεση να κάνεις στον τόπο σου;
Θα σε στήριζε μια κοινωνία (... εκατομμυρίων) ολόκληρη και δε θα σε "κούναγε" κανείς! Και πριν αλλά, κυρίως, μετά τις εκλογικές διαδικασίες! Και θα γινόσουν μπροστάρης και παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς! Παράδειγμα μαχόμενης, αδιαπραγμάτευτης, συγκρουσιακής, επαναστατικής Αριστεράς!
Δυστυχώς έκανες τις επιλογές σου! Της πεπατημένης! 

Δεν αμφισβητείς και καθησυχάζεις: θα κινηθείς μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά και θα πληρώσεις το χρέος Τους (το δικό Τους επαχθές χρέος, το χρέος των μνημονίων που καταψήφιζες).
Και δηλώνεις και το ... αμίμητο: "ανήκουμε στη Δύση και το ΝΑΤΟ".
Γιατί σ. Αλέξη (ξε)πουλάς τόσο κόσμο που σε στήριξε και, προς το παρόν, σε στηρίζει ακόμα;
Το αυτοκτονικό πάθημα του ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή κρέμεται σ΄ένα κλαδί "ελιάς" έτοιμο να σπάσει και να πέσει στο "ποτάμι" των δεξιών αποβλήτων, δεν σε δίδαξε τίποτα; Η προοπτική να μπείς στο χρονοντούλαπο της πικρής ελληνικής ιστορίας, δε σε ενοχλεί;
Όταν δεν έχεις τα κότσια ν' αλλάξεις την ιστορία, σε "αλλάζει" αυτή!

Ή προσαρμόζεσαι και σε ... "γράφει" η ιστορία ή Ανατρέπεις και Γράφεις Ιστορία!

Η ιστορία γράφεται από τους μπροστάτηδες λαούς που ανατρέπουν,
                           όχι από ηγέτες που προσαρμόζονται!

                                                                                                    Νίκος Η. Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου