ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ήγγικεν, γαρ, η ώρα... της ανατροπής;

Η συνταγματική κατεύθυνση της εκλογικής διαδικασίας απαιτεί τη διεξαγωγή της με την διασφάλιση της ελεύθερης, απρόσκοπτης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης.  Αυτό, σε ελεύθερη "μετάφραση", σημαίνει:













- την ανεμπόδιστη πληροφόρηση των προγραμμάτων των συνδυασμών από τους ψηφοφόρους,
- την αντικειμενική τους ενημέρωση των τρόπων εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων με δομημένη επιχειρηματολογία που από μόνη της καταρρίπτει ή όχι τα αντίπαλα επιχειρήματα.Το προκύπτον αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης.



Όμως και αυτή η προεκλογική διαδικασία του '14, για μια ακόμα φορά, καταπατά και προσβάλει συνταγματικές κατευθύνσεις και υποχρεώσεις των - κρατικοδίαιτων - "λόρδων" υποψηφίων προς το εκλογικό σώμα.
Την επόμενη Κυριακή θα κληθούμε να "συγκρουστούμε" και να "ισορροπήσουμε" (... το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει) τη ζωή μας με σαφές μήνυμα αποσταθεροποίησης (πολύ εύστοχος προσδιορισμός του Παν. Μαυροειδή, υποψ. ευρωβουλευτή της "Αντ.αρ.συ.α".) ή αντίθετα να ... παρατείνουμε την αγωνία επιβίωσής τους στα ανώτερα αξιώματα υποταγής και δουλοπρέπειας μέσω της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Δημοτικών, Περιφερειακών και Κοινοτικών μας εκπροσώπων.
Η ποιότητα και η αποτύπωση της εκπροσώπησής μας θα εξαρτηθεί από τα κριτήρια με τα οποία θα συμμετάσχουμε σ' αυτή την διαδικασία.
  Με ποια κριτήρια λοιπόν θα κατέβουμε στον εκλογικό στίβο για να (κατ)οχυρώσουμε τη ζωή μας;
Με δεδομένο ότι διανύουμε την χειρότερη περίοδο διάλυσης του εθνικού κοινωνικού μας ιστού από σύστασης του επίσημου Ελληνικού κράτους, ας δούμε κάποιους παράγοντες που δεν πρέπει να λησμονήσουμε στο δρόμο προς την κάλπη:

  Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε και να τόχουμε "κορώνα" στο κεφάλι μας (μανιάτικη έκφραση του τόπου καταγωγής μου);
Η "Διάλυση" δημιουργήθηκε (με μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) από αυτούς που προσπαθούν απεγνωσμένα (!) να μας σώσουν από χειρότερη "διάλυση" (!) που την χρεώνουν στους ... προηγούμενους (...δήθεν "σοσιαλιστές" που κυβέρνησαν!) και στους ... επόμενους (... αριστερούς, όπως πιστεύουν!). Ελληνικό "παράδοξο"!

Πόσο ανεμπόδιστα όμως διαμορφώνει γνώμη ο ψηφοφόρος και πόση αντικειμενική ενημέρωση έχει; Που "υπάρχει" αλήθεια και που "αρχίζει" το ψέμα; Υπάρχει κάποια ... αλήθεια ή είναι ΟΛΟ ένα ... ψέμα;

Ας δούμε μερικά "tips":
  • Σε νομοθετικό σκάνδαλο εξελίσσεται η τροποποίηση (146 σελ. παρακαλώ, η οποία αποσιωπήθηκε!) για την εκπαίδευση που πέρασαν στη "ζούλα", στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές!
  • Σκανδάλων ... συνέχεια από τη συγκυβέρνηση, με τροπολογία σε άσχετο - όπως συμβαίνει συνήθως- νομοσχέδιο περί «πιστωτικών ιδρυμάτων»! Δίνει απεριόριστο χρόνο εμφανίσεων στους επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών σε δημόσιους ή ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης!!! Το κράτος πληρώνει τα "χρέη" του στους mediaκούς καναλάρχες και διασφαλίζει τους "εκλεκτούς" τους (ένθεν και ένθεν).
  •  Κυβερνητικές "τυμπανοκρουσίες" για πρωτογενές πλεόνασμα (μισό ... ψέμα). Πως προκύπτει "πλεόνασμα" με έλλειμμα στο 12,7% και το χρέος 175,1%;! (ολόκληρη η αλήθεια)!
  • Οι "τυμπανοκρουσίες" συνεχίζονται με μια άλλη "μισή ... "αλήθεια": Αύξηση των αφίξεων τουριστών το 2014. Καθώς οι αφίξεις το 2013 έφτασαν τους 17,8 εκ. επισκέπτες και τα έσοδα τα 12,5 δισ., το 2014 οι υπολογισμοί των επιμελητηρίων εκτιμούν ότι θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 18,5 εκ. αφίξεις (στοιχεία ΣΕΤΕ). Η ... υπόλοιπη αλήθεια όμως δεν αναφέρει ότι τα έσοδα δύσκολα θα αγγίξουν τα 13 δις.! Η εξήγηση βρίσκεται στο ότι οι "επισκέπτες" είναι χαμηλού κόστους (low cost) και τη "μερίδα του λέοντος" την αρπάζουν οι "low cost" ξένες αεροπορικές εταιρίες που δρομολογούν και πτήσεις στο εσωτερικό. "Επισκέπτες" χαμηλού κόστους το 2013 σημαίνει 78 ευρώ ημερήσια δαπάνη κατ' άτομο (διανυκτέρευση, μεταφορά, φαγητό, διασκέδαση, κλπ). "Low cost" ξένες αεροπορικές εταιρίες σημαίνει απαιτήσεις "εδώ και τώρα" από την πολιτική ναύλων και τελών αερ/μίων από το κράτος, απειλώντας την κατάργηση του προορισμού που ακούει στο όνομα "Ελλάδα"!
  • Στρώνουν το χαλί των "εκλογικών" επιτυχιών, προβάλλοντας την εκλογική επιτυχία της φοιτητικής ΔΑΠ (το 40% της αλήθειας). Αποκρύπτουν όμως την "επιδερμική" συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές (επί 69.398 εισακτέων την περίοδο 2013-14). Αποκρύπτουν επίσης την αυξημένη Αποχή αλλά και τα Άκυρα - Λευκά όπως και τον "στραγγαλισμό" του φοιτητικού κινήματος καθώς τα τελευταία 28 χρόνια η ΔΑΠ είναι 1η δύναμη (... θου Κύριε!).
  • Πολώνουν το εκλογικό σώμα με αιχμή (εκ νέου! Παρόλο που ήθελαν να αποφύγουν το ίδιο σενάριο των εκλογών του 2012) την ΕΕ και το Ευρώ. 
ή ΝΔ και παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ χαρίζοντας πρωτογενή πλεονάσματα (που προκύπτουν από την "τερατογενή" φοροληστεία
ή ... ΣΥΡΙΖΑ για εθνική καταστροφή;
  • Κυνηγάνε την "εγκληματική οργάνωση" της Χ.Α. κομπάζοντας για την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους! Λειτουργούν και μας ενημερώνουν τα ΜΜΕ σαν να ανακάλυψαν την ... Αμερική (... ως νέοι Κολόμβοι)!! Μας παρουσιάζουν τη φασιστική αυτή οργάνωση σαν να προήλθε από ... παρθενογένεση!!! Μας αντιμετωπίζουν ως "άρτι αφιχθέντες" από τον πλανήτη Κρόνο, αγνοώντας τους όρκους πίστης του Μιχαλολιάκου στον Μεγάλο "Αδόλφο" από το 1987 (περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 26, Μάιος 1987) και τις δολοφονίες τους!!! Και δεν ξεχνάνε να καδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται!
  • Κάνουν εκτενή ρεπορτάζ (... πουλάνε σε τηλεθέαση) για την κρίση στην Ουκρανία (μισή αλήθεια) αλλά αποκρύπτουν τις βαρύτατες ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ σε αυτή την κρίση αλλά και τις εγκληματικές αποφάσεις της δικιάς μας "εμπλοκής" σ' αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο πολεμικό παιχνίδι (... η άλλη μισή!) υποστήριξης φασιστικών κυβερνήσεων.
  • Μιλάνε συνεχώς για "επενδύσεις" (ευσεβείς πόθοι) αλλά δεν αναδεικνύουν την προέλευση των μεγαλύτερων από αυτές! Κίνα, Κατάρ, Νορβηγία, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Αμερική, κ.α. Καμία Ευρωπαϊκή! Μια άμεση απάντηση στο "καυτό" δίλημμα της τύχης μας σε περίπτωση (αμήν και ... πότε!) εξόδου μας από την ΕΕ.
  • Η συνέχεια των ... επενδύσεων δεν βρίσκει "πάτο" ούτε και στο φυσικό αγαθό της παραλιακής ακτογραμμής με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή που και αυτό (το φυσικό αγαθό) το ξεπουλάνε και το ... χαρίζουν!
  • Μας προειδοποιούν: για την "καταστροφική" πιθανότητα εξόδου απ' την ΕΕ γιατί τάχα θα χάσουμε τις δουλειές μας (... και τρέξανε να προλάβουν ΑΥΤΟΙ να μας τις πάρουν), ότι δε θάχουμε βενζίνη και πετρέλαιο (... και οι χειμώνες που πέρασαν άφησαν αχρησιμοποίητα "κουφάρια" σόμπες και καλοριφέρ με υπερχρεωμένα τα ταμειακά αποθεματικά των πολυκατοικιών αλλά και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα), ότι θα χάσουμε τα σπίτια μας (... και μας τα παίρνουν για ένα "κομμάτι ψωμί" οι τράπεζες), δε θάχουμε καταθέσεις (... και μας τις δεσμεύουν από το 1ο ευρώ ακόμα και γι΄αυτό το κοινωνικό μέρισμα από το - λεγόμενο - πρωτογενές πλεόνασμα), δε θάχουμε λεφτά για φάρμακα και ασφάλιση (... και έχουμε αδυναμία προμήθειάς τους από τους ασθενείς αλλά και άρνηση παροχής υπηρεσιών Υγείας σε ασφαλισμένους επειδή οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές), κ.α. 
  • Την προεκλογική περίοδο όλοι "δεσμεύονται" απέναντι στους ψηφοφόρους και μετεκλογικά απέναντι στους δανειστές. Εφαρμόζουν πάντα τις μετεκλογικές Τους "δεσμεύσεις"!
Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει και ο ... εύσχημος συστημικός τρόπος του "στρίβειν δια του αρραβώνος", σε περιόδους κοινωνικών εντάσεων και οικονομικών εξάρσεων:
   Μας πετάνε το ... δημοκρατικό "δόλωμα" των εκλογών, πετυχαίνοντας 3 στόχους:
1) Αποπροσανατολίζουν τους κινηματικούς στόχους και τις λαϊκές διεκδικήσεις,
2) εκτονώνουν την κοινωνική αγανάκτηση ("ποντάροντας" στην ... μετεκλογική εποχή) και ...
3) επαναφέρουν το ... αγανακτισμένο εκλογικό σώμα, που έχει απομακρυνθεί ενεργά από τις τάξεις τους, κινητοποποιώντας όλο τον Εθνικό και Διεθνή mediaκό μηχανισμό "πολώνοντας" έντεχνα τις εκλογικές επιλογές των ψηφοφόρων, ακόμα και μέσα στους δικούς τους "κόλπους" (εκβιασμός Βενιζέλου)!  
    Με την - ενδεχόμενη - ανανέωση της (εκλογικής) "λαϊκής" εντολής (την επομένη ...) σηκώνουν τα "μανίκια" για να μας ρίξουν σκληρότερα ... !!

   Εν κατακλείδι:
- Ποιο πρέπει να είναι το προφίλ του εκλογικού σώματος;
- Πολύ απλά: ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ

  Εμείς οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να φοβηθούμε την "αλλαγή" 
που θα προκύψει από μια τέτοια ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 
πολιτικών που καταστρέφουν, επιλογών που ξεπουλάνε, νομοθετημάτων που εξαθλιώνουν, εκλογικών αποτελεσμάτων που "διαχειρίζονται", ρυθμίσεων που "υποτάσσονται".

 
Η ψήφος των επόμενων δύο εκλογικών αναμετρήσεων πρέπει να έχει στοιχεία ανατροπής, ρήξης και κοινωνικών επαναστατικών μηνυμάτων για την αντιστροφή της πορείας και της αξιοπρέπειας στη ζωή μας. Να αναδείξει στοιχεία "Ανταρσίας" και σύγκρουσης αντικαπιταλιστικής.
Αυτή θα είναι η πιο δημοκρατική και αναγκαία πολιτική πράξη, απέναντι στον πολιτικό εφιάλτη και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που ζούμε...''.
                                                                                               Νίκος Η. Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου