ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η πληροφόρηση είναι σαν το νερό! Ζεις απ΄αυτό, η χρήση του δεν ιδιωτικοποιείται και "γι΄αυτό" γίνεται ... πόλεμος! Δεν είναι προνόμιο η διακίνηση της αλλά υποχρέωση και της "πηγής" που την παράγει και του "διψασμένου" που θα την καταναλώσει. Η διαδρομή της περνάει από ... 40 κύματα αλλά πάντα καταλήγει εκεί που "της" ... πρέπει: στην ΚΡΙΣΗ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και ΟΧΙ του ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πολιτική Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας των ΗΠΑ: Καίμε και ισοπεδώνουμε, εισβάλουμε και ανοικοδομούμε (αυτά που ρημάξαμε)! Με το ... αζημείωτο φυσικά!

Στις 8 Δεκέμβρη του 2011 έγραφα σε άρθρο μου, που δημοσιεύθηκε στις 5 Απρίλη του '12 στο "aristeroblog.gr" με τίτλο "Να μην ξεχνάμε του Αμερικάνους…", μεταξύ άλλων:


"... Το πολιτικοοικονομικό  σενάριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έχει αρχίσει από την περίοδο του 1929-31, την περίοδο του μεγάλου κραχ. Ξεκίνησαν να  υφαίνουν το παλτό του «κουκουλώματος» σε οτιδήποτε  μύριζε ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, προκοπή, αξιοκρατία.".
Συνέχιζα επισημαίνοντας:
"... Κρέμασαν όλη την Ευρώπη λοιπόν από τη θηλιά του Ευρώ και συγχρόνως ελέγξανε τον πλούτο της παγκόσμιας ενέργειας (επεμβάσεις στον κόλπο, προετοιμασία του εδάφους στον Αραβικό κόσμο με όλα τα – χρονικώς - «τυχαία» κινήματα ενάντια στους τυράννους τους / ο Ομπάμα απελευθέρωσε $25.000.000 για τους Λίβυους αντάρτες, χωρίς φυσικά να ευτελίζω την δυναμική και την αυθεντικότητα της - μακρόχρονα - σωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης και καταπίεσης και της «φυσικής» εκδήλωσης κινημάτων)" ... και έκλεινα:


"... Μη πλανηθούμε και λησμονήσουμε το ρόλο που έχουν παίξει και παίζουν σε όλες τις "φωτιές" του πλανήτη οι Αμερικάνοι, γιατί αργά ή γρήγορα θα το ... βρούμε μπροστά μας!".


Τι έχει συμβεί από τότε;
Πριν αναφερθούμε στο δίχρονο 2011-2013, θα κάνουμε μια ... πολεμική ανασκόπηση της πολιτικής των ΗΠΑ. Αυτής της πολιτικής που ... κομπάζει για την Ελευθερία και την Ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Έτσι θα συνειδητοποιήσουμε καλύτερα ποιό ρόλο έχουν παίξει μέχρι τώρα και ποιό θα παίξουν, πιθανότατα, στο μέλλον.
Η ιστορία των ΗΠΑ του 20ου αιώνα είναι ταυτισμένη με τον πόλεμο. Την εμπλοκή τους πάντα την επικοινωνούσαν ως προσπάθεια ειρηνευτικής Δύναμης. Επιβάλλανε βέβαια την Ειρήνη σε χώρες που οι ίδιοι τις ενέπλεξαν σε εχθροπραξίες με γείτονες ή δημιούργησαν εμφύλιους σπαραγμούς. Πολιτική που δημιουργεί αφορμές και εξυφαίνει συνθήκες πολεμικών συρράξεων και κοινωνικών αναταραχών σε χώρες που η μόνη λύση είναι η επέμβαση τους ώστε να προστατεύσουν (οι ΗΠΑ) τα συμφέροντα τους και κυρίως των εταιρειών τους. Το σύστημα τους απλό: "Καίμε και ισοπεδώνουμε για να εισβάλουμε και να ανοικοδομήσουμε (με το ... αζημείωτο φυσικά) αυτά που ρημάξαμε"!
Eφόσον η προς επέμβαση περιοχή εξυπηρετεί, με τον φυσικό της πλούτο και ενδεχομένως με την γεωγραφική της θέση, τα συμφέροντα τους ή χωρών οι οποίες είναι πολιτικά και οικονομικά υποταγμένες στην επιρροή τους, τότε δημιουργούν συνθήκες τέτοιες που τους επιτρέπουν την εισβολή.
Χαρακτηριστικό δημοσίευμα Τούρκικης εφημερίδας το 2005 προτείνει τις ΗΠΑ για βραβείο "Γκίνες", της Χώρας με τις περισσότερες εξωτερικές επεμβάσεις!
Και δεν έχει κι άδικο! Προσέξτε την ιστορική διαδρομή (με ... υπομονή):

   Η Λίστα της ... Φρίκης!
- 1927-1934: Αποστολή Αμερικάνικων στρατευμάτων και εγκατάστασή τους
                          στην Κίνα.
- 1932: Αποστολή Αμερικάνικου στόλου κατά τη διάρκεια της εξέγερσης
                          στο El Salvador.
- 6 Αυγούστου 1945 (Τρούμαν): Οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα κατά αμάχων στη Χιροσίμα (Ιαπωνία).
- 9 Αυγούστου 1945 (Τρούμαν): δεύτερη ατομική βόμβα κατά αμάχων στο Ναγκασάκι (Ιαπωνία).
- 1950: Καταπνίγεται η εξέγερση στο Πουέρτο Ρίκο.
- 1950-3: ΗΠΑ και Νότιος Κορέα απειλούν την Κίνα και την Βόρειο Κορέα για χρήση πυρηνικού πολέμου. Ο τελικός απολογισμός βρίσκει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια Κορεάτες νεκρούς ή τραυματίες.
- 1953: η CIA ανατρέπει τη δημοκρατία στο Ιράν.
- 1954: η CIA εισβάλει στην Γουατεμάλα μετά την κυβερνητική απόφαση να εθνικοποιήσει γη που "ανήκε" (!) στην Αμερικανική εταιρεία United Fruit.
- 1956: εγκατάσταση Αμερικανικών στρατευμάτων στο Λίβανο.
- 1959 (Έναρξη εμφάνισης αμερικανών στρατιωτών) έως 30/04/1975 (Λίντον Τζόνσον, Αϊζενχάουερ και Ρίτσαρντ Νίξον): Πόλεμος του Βιετνάμ όπου η υπερδύναμη με το ανεξάντλητο δυναμικό και την τελειότερη τεχνολογία, παρόλο που θυσίασαν τις ζωές 60.000 περίπου Αμερικανών και δαπάνησαν (τότε!!) 150 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν τον πόλεμο.
- 1961: Αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Κούβα με την υποστήριξη της CIA για τηναπομάκρυνση του Φιντέλ Κάστρο.
- 1965: Ένα εκατομμύριο νεκροί στην Ινδονησία, με τη βοήθεια πραξικόπηματος της CIA.
- 1969-1975: "βρέχει" βόμβες των ΗΠΑ στην Καμπότζη. Απώλειες δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, από τους μακροχρόνιους βομβαρδισμούς και την πείνα.
- 1973: η CIA με πραξικόπημα ανατρέπει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χιλής.
- 1974: Πραξικόπημα και Τουρκική εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου με τις ευλογίες της CIA.
- 1976-1992: η CIA βοηθά τους αντάρτες στη Νότιο Αφρική.
- 1981: καταρρίπτονται 2 αεροσκάφη της Λιβύης.
- 1981-92: τα αμερικανικά στρατεύματα και η ενναέρια υποστήριξή τους, των ταγμάτων θανάτου, έχουν σαν αποτέλεσμα 75.000 άνθρωπινες απώλειες στο Ελ-Σαλβαδόρ.
- 1981-1990: η CIA διευθύνει και υποστηρίζει τις επιδρομές των Contras στην Νικαράγουα ενάντια στο Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας του Ντανιέλ Ορτέγα.
- 1982-4: επέμβαση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Βηρυτό (Λίβανος) με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού Πρέσβη στις Η.Π.Α Σλόμο Αργκόβ αλλά η πραγματική αιτία υπήρξε η εκκαθάριση των βάσεων της Ο.Α.Π που βρίσκονταν στο έδαφος του Λιβάνου.
- 1983-1989: τα στρατεύματα των ΗΠΑ χτίζουν τις βάσεις για τα τάγματα θανάτου στην Ονδούρα.
- 1983: αμερικανική εισβολή στην Γρενάδα.
- 1986: βομβαρδισμός, από τις Αμερικανικές δυνάμεις, της πρωτεύουσας της Λιβύης στην προσπάθεια τους να σκοτώσουν τον πρόεδρο Καντάφι.
- 1987: Ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε, από τους Αμερικανούς, πάνω από Περσικό Κόλπο.
- 1989-90: Αμερικάνικη εισβολή στον Παναμά με χιλιάδες άμαχους νεκρούς.
- 1989: 78 ημέρες των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία πραγματοποιώντας 38.000 αεροπορικές επιθέσεις και εκτόξευοντας 9.160 τόννους βόμβες...!
- 1990-1: με ηγετική δύναμη πυρός την Αμερική και ακόλουθους τους "συνήθεις ύποπτους" συμμάχους, σκοτώνει 100.000 Ιρακινούς.
- 17 Γενάρη 1991 (Μπους ο πρεσβύτερος! "Γιωργάκης" κι αυτός!):  Ο Πόλεμος του Κόλπου ήταν ένας πόλεμος μεταξύ διεθνούς συμμαχίας 31 κρατών υπό την καθοδήγηση των Η.Π.Α. και την εξουσιοδότηση του Ο.Η.Ε. (Αμερικάνικος Οργανισμός κι αυτός!) κατά του Ιράκ, για την απελευθέρωση του Κουβέιτ.
- 1992-4: η Αμερικανοί ηγούνται στην κατάληψη των Ηνωμένων Εθνών στην Σομαλία.
- Μάρτης 1992 - 14 Δεκέμβρη 1995 (Μπιλ Κλιντον): Πόλεμος της Βοσνίας η πολεμική σύρραξη στην οποία ενεπλάκη για πρώτη φορά και το ΝΑΤΟ (Αμερικάνικος Οργανισμός στρατιωτικής αμυντικής συμμαχίας κι αυτός!).
- 1998: βόμβαρδισμός εργοστασίου φαρμάκων στο Σουδάν από τους Αμερικανούς.
- 1998: τέσσερις ημέρες των Αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα στο Ιράκ.
- 7 Οκτωβρίου του 2001 (Τζόρτζ Γουόλκερ Μπους): Κυνηγώντας τρομοκράτες στο Αφγανιστάν (στον απόηχο των επιθέσεων, στους δίδυμους Πύργους, της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο στόχος της εισβολής, όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από τις ΗΠΑ, ήταν να εντοπιστούν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλα υψηλόβαθμα μέλη της Αλ Κάιντα ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, καθώς και να καταρρεύσει το καθεστώς των Ταλιμπάν που τους προστάτευε.
- 20 Μαρτίου 2003 - 31 Αυγούστου 2010 (Τζόρτζ Γουόλκερ Μπους - Μπαράκ Ομπάμα): Ο πόλεμος του Ιράκ και τα φονικά όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ! Η μονομερής απόφαση της Αμερικής για τον πόλεμο άρχισε με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.

  Προσέξτε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν συγχρόνως πολλά ανοιχτά πολεμικά μέτωπα ή/και επιχειρήσεις επεμβάσεων στα "εσωτερικά" Κρατών!

Και ερχόμαστε στο δίχρονο 2011-2013!

    Η Ευρωπαϊκή Ήπειρος, και όχι μόνον, έχει πάρει «φωτιά»! Στην Αίγυπτο και στο Ιράκ επικρατεί αναβρασμός, στη Τουρκία δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης Ερντογάν από τις συνεχείς αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα στα οποία ενέχονται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ στην Κύπρο η κυβέρνηση Αναστασιάδη προωθεί σχέδιο διχοτόμησης του νησιού. Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα του διαμελισμού, οι Aμερικάνοι απειλούν, ότι σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Τις πλέον νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις καταλαμβάνουν (με ίδιες δυνάμεις!;) στην Ουκρανία οι νεοναζί, ελέγχοντας στρατό, υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών, τη Γενική Εισαγγελία της χώρας. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ έχει δηλώσει στο περιοδικό Der Spiet ότι «Οι εσφαλμένοι χειρισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Oυκρανικό πρόβλημα οδήγησαν στην επικίνδυνη κρίση στην Κριμαία».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ανησυχητική τροπή που πήραν τα πράγματα, καθώς έθεσαν (με δικιά τους πρωτοβουλία άραγε; μήπως υπήρξαν "έξωθεν" πιέσεις;!) στην Ουκρανία το εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, γεγονός που την οδήγησε σε κατάσταση εθνικού διχασμού.
Προηγήθηκε μια αποκάλυψη-βόμβα που ανατίναξε κάθε υπόλειμμα αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ουκρανικό πρόβλημα. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ηχητικό ντοκουμέντο - προφανώς προϊόν υποκλοπής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών - από τηλεφωνική επικοινωνία του Εσθονού Υπουργού Εξωτερικών, Ούρμας Παέτ, με την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της EE, Κάθριν Άστον. Ο Εσθονός αξιωματούχος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου, στο αποκορύφωμα των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών της τότε αντιπολίτευσης και των δυνάμεων ασφαλείας του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Αυτόπτης μάρτυρας των ταραχών, ο Παέτ επισκέφθηκε νοσοκομεία μίλησε με γιατρούς και εκπροσώπους των Αρχών και κατέληξε στο συμπέρασμα-κόλαφο: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές (που σκότωναν διαδηλωτές και αστυνομικούς) δεν ελέγχονταν από τον Γιανουκόβιτς, αλλά από κάποιο κέντρο της αντιπολίτευσης»! Eπικαλούμενος τη γιατρό Όλγκα Μπογκομόλετ η οποία είχε περιθάλψει δεκάδες τραυματίες ο Εσθονός αξιωματούχος ανέφερε ότι άνθρωποι και των δύο πλευρών που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές αστυνομικοί και διαδηλωτές, έφεραν παρόμοια τραύματα από σφαίρες ίδιου τύπου, πιθανότατα από τους ίδιους ελεύθερους σκοπευτές. Είναι θλιβερό ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης δεν θέλει να ερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη».
Με άλλα λόγια, ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών - εκ των υστέρων αναγνώρισε την αυθεντικότητα της κασέτας που κατέγραψε την επίμαχη τηλεφωνική του επικοινωνία: ότι δηλαδή η αιματοχυσία στο Κίεβο δεν ήταν αποτέλεσμα σκληρής καταστολής από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, αλλά ψυχρά προμελετημένη προβοκάτσια με στόχο την πραξικοπηματική αλλαγή καθεστώτος.
Αν τα επιτελικά κέντρα αυτής της πολύ πραγματικής συνωμοσίας εξακολουθούν να μένουν στο σκοτάδι, ο εκτελεστικός τους βραχίονας (αναρωτιέμαι* (!) πόσο "αυθόρμητο" και "εκ των έσω" ήταν αυτό το ξέσπασμα ή αν υποκινήθηκε από κάποιο ... κέντρο "προστασίας" της Δημοκρατίας!) είναι πασίγνωστος: πρόκειται για το διαβόητο Δεξιό Τομέα (Pravy Sektor), την υπερεθνικιστική, νεοφασιστική οργάνωση του Ντμίτρι Γιάρος, η οποία καλούσε ανοιχτά τους οπαδούς της σε «ένοπλη εξέγερση» και «εθνικιστική επανάσταση», τη στιγμή που ο Γιανουκόβιτς και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση υπέγραφαν συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Στο εισηγητικό μου σημείωμα αναφέρω ότι "ο Ομπάμα απελευθέρωσε $25.000.000 για τους Λίβυους αντάρτες"!
 * Για να μην έχουμε απορίες και αναπάντητα ερωτηματικά ας δούμε ...

... Πώς λειτουργεί αλήθεια, το δίκτυο χρηματοδότησης αντικαθεστωτικών δυνάμεων;
Η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον Τζον Κένεντι και χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό με έγκριση του Κογκρέσου - πάντα υπό την αυστηρή εποπτεία του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Συχνά οι παρεμβάσεις μέσω παραρτημάτων της USAID, στα εσωτερικά ξένων χωρών, έχουν απρόβλεπτες και μακροχρόνιες επιπτώσεις με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ουγκάντα, όπου μαζί με την Αμερικανική βοήθεια έφτασαν στη χώρα και δεκάδες φονταμενταλιστές ιεραπόστολοι που προώθησαν το σημερινό κυνήγι ομοφυλόφιλων.
Αρκετές χώρες, πάντως, όπως η Ρωσία επί προεδρίας Πούτιν και η Βολιβία επί προεδρίας Μοράλες ζήτησαν και κατάφεραν να κλείσουν τα γραφεία της USAID στο έδαφός τους, τα οποία κατηγορούσαν για την ενίσχυση οργανώσεων που επεδίωκαν την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με πρωτοβουλίες του Ρόναλτν Ρήγκαν, η USAID άρχισε να αποκτά δεκάδες ειδικά προγράμματα που είχαν σαν αποκλειστικό στόχο την «προώθηση της δημοκρατίας» σε χώρες που βρίσκονταν σε αντιπαράθεση με την Ουάσινγκτον. Ναυαρχίδα αυτών των προγραμμάτων αποτέλεσε το διαβόητο Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (NED). Το NED έχει εμπλακεί και σε όλες σχεδόν τις πολύχρωμες επαναστάσεις που σημάδεψαν τις τελευταίες δεκαετίες καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης. Παράλληλη δομή με το NED έχει και η αμερικανική ΜΚΟ, Freedom House, η οποία χρηματοδοτείται επίσης από το USAID – αν και προϋπήρχε αυτής αφού ιδρύθηκε το 1941. Όπως κατήγγειλε το 2004 ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Ρον Πολ, το Freedom House έστησε την οργάνωση Πρωτοβουλία για την Συνεργασία Αμερικής Πολωνίας Ουκρανίας (PAUCI) μέσω της οποίας διοχετεύονταν εκατομμύρια δολάρια σε Ουκρανικές ΜΚΟ.
Πολύ πιο αθώο φαντάζει εκ πρώτης όψεως το πρόγραμμα IVLP, το οποίο χρηματοδοτείται από το Γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτισμικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το οποίο έχει ως στόχο να εντοπίζει μελλοντικούς ηγέτες σε διάφορα σημεία του πλανήτη και να τους φέρνει σε επαφή με τον αμερικανικό πολιτικό πολιτισμό αλλά και με συγκεκριμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Όπως είχε αποκαλύψει το BBC, ανάμεσα στους εκατοντάδες πρώην και νυν ηγέτες που παρακολούθησαν τα σεμινάριά του βρισκόταν η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Τόνι Μπλερ, ο Μάριο Μόντι και ο Ρομάνο Πρόντι, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Χέλμουτ Σμιτ. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, το μεγάλο ταξίδι από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του IVLP, έχουν πραγματοποιήσει ο Γ. Ράλλης, ο Κ. Τσάτσος, ο Κ. Μητσοτάκης και οι Κωσταντίνος και Κώστας Καραμανλής.
Στον αντίποδα του IVLP, που θεωρείται έκφανση της λεγόμενης soft power της αμερικανικής υπερδύναμης, συναντά κανείς θεσμούς όπως η διαβόητη Σχολή της Λατινικής Αμερικής (που μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο για την Ασφαλή Συνεργασία Δυτικού Ημισφαιρίου) όπου έχουν θητεύσει ορισμένοι από τους πλέον αιμοσταγείς δικτάτορες και βασανιστές που έχει γνωρίσει η Λατινική Αμερική. Στα εγχειρίδια της σχολής, που ήρθαν στη δημοσιότητα το 1996 περιγράφονται τεχνικές βασανιστηρίων και εκτελέσεων!

Καθώς το δημοψήφισμα της 16 Μάρτη 2014 ήταν το αναμένομενο, με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας στο Ομόσπονδο κράτος της Ρωσίας, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία (τα περισσότερα εκ των οποίων εξαρτώνται από Αμερικάνικα συμφέροντα) αναρωτιούνται αν η "Διεθνής Κοινότητα" ... αναγνωρίσει το δημοψήφισμα! ... Το μήνυμα ελήφθη! Εκτός κι αν όλο αυτό είναι μέρος ενός καλοστημένου σεναρίου "παγίδας" στη Ρωσία για να την "χρησιμοποιήσουν" σαν άλλοθι επέμβασης στην Κριμαία!
Ποιά θάναι άραγε η επόμενη "κίνηση" ... δημοκρατικής ομαλότητας που θα εξυφάνει η Αμερικάνικη Υπερδύναμη;

Όταν λοιπόν η λειτουργία της Εθνικής Ασφάλειας ενός Κράτους (των ΗΠΑ εν προκειμένω) περνά μέσω της "ανασφάλειας" (βλ. την Λίστα της ... Φρίκης!) των άλλων αλλά και της απόλυτης εξάρτησής τους από αυτό, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε ποιό ρόλο μπορεί να έχει παίξει, ή να παίξει στο μέλλον, στον καθορισμό ιστορικών εξελίξεων.
Πολύ περισσότερο δε όταν αυτή τους η λειτουργία είναι μεθοδευμένη και στηρίζεται πάνω σε επιστημονικοτεχνικές μεθόδους υψηλής τεχνολογίας και πρακτικών που μάλιστα δημιουργούνται γι' αυτό τον σκοπό! 

Μπορεί οι Έλληνες να διακρίνουμε το Ευρωπαϊκό "μακρύ χέρι" της εξουσίας (... και φυσικά είναι) αλλά η άκρη του "χεριού" που διακρίνουμε δεν είναι ο "ώμος" αλλά ο "αγκώνας" (ΗΠΑ).
Ο ώμος (ΗΠΑ) "καθοδηγεί", ο αγκώνας (ΕΕ) "στηρίζει" το μακρύ χέρι που γρονθοκοπεί ανηλεώς το ... κρανίο μας.

... Μη πλανηθούμε και λησμονήσουμε το ρόλο που έχουν παίξει και παίζουν σε όλες τις "φωτιές" του πλανήτη οι Αμερικάνοι, γιατί αργά ή γρήγορα θα το ... βρούμε μπροστά μας!".

   Δυστυχώς δεν άργησε να συμβεί και μάλιστα μας έχει ... ξεπεράσει! 
                            Βρίσκεται πάρα πολύ μπροστά! 

Πηγές πληροφοριών: wikipedia, Infowar, aristeriantepithesi, aristeroblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου